SPILLEPERIODE 30. NOV. - 13. DEC.


TURNEPERIODE 15.-16. DEC. 2011 OG 4. JAN.-3. FEB. 2012


MEDVIRKENDE SIGNE A. MANNOV, DANIEL BEVENSEE, JESPER DUPONT, LARS JUNGGREEN, SIGURD HOLMEN LE DOUS OG OLE JAKOBSEN

TEKST ANN SOFIE OXENVAD

INSTRUKTION LARS JUNGGREEN

SCENOGRAFI GITTE BAASTRUP

Besættelse

BESÆTTELSE er et moderne karakterdrama, der handler om den erotiske besættelse, som måske slet ikke er så forskellig fra den ideologiske i forhold til, hvordan vi lader os forføre af veltalende, magtfulde og karismatiske mænd og kvinder. Det er en fortælling om at vælge side i historiens afgørende øjeblikke uden at have eftertidens privilegerede klarsyn og om ideologier, der bliver en besættelse, som mennesker er i stand til at leve, dø eller ofre andres liv og frihed for.


BASERET PÅ EN SAND HISTORIE

BESÆTTELSE er skrevet af dramatiker Ann Sofie Oxenvad og baseret på flere års omfattende research i retsopgøret mod den aarhusianske Gestapo-stikker Grethe Bartram umiddelbart efter befrielsen i 1945.Under besættelsen var hun kommunist og aktivt medlem af Modstands-bevægelsen og samtidig en af Gestapos mest effektive stikkere i Danmark.


BESÆTTELSE handler om Grethe Bartram og fem mænd, som alle får betydning for hende under retssagen: en bror, en elsker, en forsvarer, en fængselspræst og en ung fængselsbetjent. Men BESÆTTELSE er ikke kun relevant for Aarhus. Forestillingen er ikke en biografisk skildring af Grethe Bartrams liv og forsøger ikke at retfærdiggøre hende, men undersøger vores forhold til ideologier og “det onde” og stiller spørgsmålet: Hvis man fjerner de onde, er det onde så væk?På utallige opfordringer genopsætter Svalegangen denne gigantsucces, der spillede for fulde huse på teatret i foråret 2010. Hovedrolleindehaveren Signe A. Mannov modtog Reumert-komiteens Talentpris for sin fabelagtige præstation som Grethe Bertram.