SPILLEPERIODE 26. AUG.- 28. SEP.


TURNEPERIODE 3. OKT.- 4. NOV. 2011


MEDVIRKENDE VICTOR MARCUSSEN, ANDERS BRINK MADSEN OG SOLVEJ K. CHRISTIANSEN

TEKST ANDREAS GARFIELD

INSTRUKTION PER SMEDEGAARD

SCENOGRAFI GITTE BAASTRUP


VARIGHED 70 MIN.

Hvid Stolthed

Hvad dækker begrebet ytringsfrihed over? Er det retten til at publicere spottende tegninger af andre religioners profeter? Er det retten til bevidst at agitere på den yderste politiske højrefløj? Eller dækker begrebet i virkeligheden over en fejlagtig følelse af, at man er i sin gode ret til at opfordre til og være katalysator for væbnet revolution?


HVID STOLTHED er en underholdende og stærkt provokerende afsøgning af spændingsfeltet mellem fodbold, tro og politik og de rabiate rivaliserende grupper, der gemmer sig bag begreberne. Vi følger tre personer: En fodboldtosset repræsentant for den yderste højrefløj, for hvem sport og politik går hånd i hånd; en intelligent, velargumenterende kvinde fra den stik modsatte fløj, samt mægleren i midten, der synes, at man må mene, hvad man vil. Hvem har ret, og hvad betyder det, når det alligevel er de uskyldige, det går ud over i sidste ende?

Forestillingen er ikke baseret på virkelige personer. Den er derimod inspireret af de sammenstød mellem rivaliserende grupper, der har været i Aarhus.


Teatret Svalegangen vil med HVID STOLTHED udfordre og provokere publikum og sætte spørgsmålstegn ved, om verden virkelig er så sort/hvid, som vi nogle gange bilder os selv ind. Fodbold er omdrejningspunktet, men forestillingen handler snarere om folk, der er villige til at gøre hvad som helst for det, de tror på – sport eller ej. Forestillingen er – på godt og ondt, desværre – blevet endnu mere aktuel efter sommerens tragedie i Norge og de seneste afsløringer af højreekstremistiske netværk i vores hjemlige andedam.