SPILLEPERIODE 1.-31. MAR.


MEDVIRKENDE DANIEL BEVENSEE, NIKOLAJ MINEKA, TROELS THORSEN, JANUS KIM ELSIG, FILIPPA SUENSON OG KATRINE BECK IBSEN

MUSIK AF KAIZERS ORCHESTRA

TEKST TORE RENBERG

INSTRUKTION HEINRICH CHRISTENSEN

SCENOGRAFI IDA MARIE ELLEKILDE

MUSIKALSK ARRANGEMENT NIELS SØREN HANSEN

KAPELMESTER SØREN GRAVERSEN

MUSIKERE SØREN POULSEN, ANDERS PEDERSEN, ANTON JOHANNES HEJL

Maestro

PRÆSENTERET AF TEATRET SVALEGANGEN, TEATER NORDKRAFT OG TEAM TEATRET

MAESTRO er et intenst pulserende drama om kærlighed, magt og begær baseret på den norske gruppe Kaizers Orchestras dunkle og pulserende, men også smukke og poetiske univers på deres tre første plader ”Ompa Til Du Dør”, ”Evig Pint” og ”Maestro”. Selv uden et indgående kendskab til Kaizers Orchestras sangkatalog kan forestillingen sagtens nydes, da alle sangene synges på dansk og indgår som en naturlig del af en samlet fortælling. På de tre plader har Kaizers Orchestra igennem de mange sange nemlig skabt et helt univers med et kæmpe persongalleri. Og det er et udvalg af disse karakterer og situationer forestillingen MAESTRO er skrevet over.


TAG KONTROL PÅ KONTINENTET!

Vi befinder os i et univers præget af krig, mafialignende tilstande og østeuropæisk romantik, hvor druk, hor og eder og forbandelser er en del af den dystre dagligdag. En verden hvor venskab, kær-lighed og eskapisme lever side om side med bedrageri, misundelse og hævnlyst. Hvor hver dag skal leves med en lidenskabelighed, som var det den sidste. I midten af orkanens øje befinder barndomsvennerne Sonny, Vicente og Victoria sig. Sonny og Vicente er blodbrødre, mens Victoria er pigen, de begge elsker. Sammen udgør de hovedaksen i Resistansen – den modstandsbevægelse, der kæmper mod det mystiske overhoved Mr. Clavier. Men udover at kæmpe mod den fælles fjende er Sonny også i konstant kamp med sine egne indre dæmoner. Victoria har valgt at gifte sig med Vicente som også er Resistansens leder, og jalousien over at have tabt i både magt og kærlighed får Sonny til at sælge ud af sine egne idealer og svigte Resistansen med fatale konsekvenser til følge.


MAESTRO, som produceres i et nært samarbejde mellem Teater Nordkraft i Aalborg, Team Teatret i Herning og Teatret Svalegangen i Aarhus, er baseret på norske Tore Renbergs stykke ”Sonny”. ”Sonny” havde premiere på Rogaland Teater i Stavanger i november 2011 og har siden spillet for udsolgte huse og fået rosende anmeldelser. Den danske version MAESTRO som er ombearbejdet og oversat af instruktøren Heinrich Christensen.


SKANDINAVIENS BEDSTE lLIVEORKESTER?

Kaizers Orchestra blev dannet i 2000 af sanger Janove Ottesen og guitarist Geir Zahl og har siden markeret sig som et af Skandinaviens mest populære orkestre, primært på grund af bandets fantastiske liveoptrædener. Deres musik er energisk sigøjnerrock blandet med østeuropæisk ompa-musik kraftigt inspireret af bl.a. Tom Waits. De bruger ofte mange anderledes elementer som instrumenter, såsom olietønder og koben, mens mafiakostumer, gasmasker og andre krigskuriosa er en integreret del af deres liveshows.


Se et eksempel på bandets livekvaliteter her.