SPILLEPERIODE 9. JAN.-6. FEB. 2013


TURNEPERIODE 11. FEB.- 16. MAR. 2013


MEDVIRKENDE ESBEN DALGAARD ANDERSEN, ANDERS BRINK MADSEN OG KATRINE BECK IBSEN

TEKST THOMAS MARKMANN

INSTRUKTION JACOB SCHJØDT

SCENOGRAFI KARIN GILLE


VARIGHED CA. 80 MIN.

Brøl

BRØL er en komisk, kønsforvirret kommentar til "manden"... (og kvinden). For hvordan begår disse to køn sig i et samfund, som kræver at manden mander sig op og tager et ansvar i hjemmet? Og at kvinden tager sig sammen og tager manderollen alvorligt? Vil manden virkelig have de samme muligheder som kvinden? Og vil kvinden virkelig have at manden tager over, hvor hun er stærkest? Eller omvendt?


3 SKÆBNER - 2 KØN - 1 VALG

Der står tre personer på gaden. To mænd og en kvinde: Niels, Leon og Joan. De er alle løbet hjemmefra.

Niels; som har taget kæresten på sengen med elskeren (og hun lød, som om hun nød det). Han havde det ellers godt i sit job som børnehavepædagog og med sin dejlige kæreste. Han ville gerne, at der snart var børn på vej, men det var også ok, hvis hun gerne ville fokusere på sin karriere.

Leon; som ellers har været godt i gang med at vente sig - sit første barn med kæresten. De havde læst op på det hele, forberedt sig til den forestående ændring i deres tilværelse (nu uden sex). Men en dag blev det for meget for Leon – det er jo ikke ham, der venter sig! Og han er ved at kvæles i alle de ”rette” beslutninger.

Joan; som er løbet ned ad bagtrappen (i sutsko), da manden troppede op. Manden, som forlod sin kone for at være sammen med hende, og nu sidder og venter på hende…. Måske…

Og nu står de så her - alle tre - stukket af fra den verden, de selv har valgt. Spørgsmålet er, om de i virkeligheden er tilfredse med de valg? Og er det overhovedet dem selv, som har taget valget om at være den, de er?


IDENTITETSKRISE I ET KØNSLØST SAMFUND

BRØL er et nyskrevet stykke af Thomas Markmann, som tager fat om den krise, begge køn står i for at trives i dagens mere og mere kønsløse samfund. At have det godt med de valg, der er truffet for en og af en selv. De valg som gør en til den, man er i dag.

Denne identitetskrise bliver for eksempel tydelig i den ligestillingsdebat, som ligger og ulmer under samfundet. Fra tid til anden blusser den op, kommer frem i medierne for derefter at dø hen igen. Oftest er det kvinden som kræver, at hun skal behandles på lige vilkår med manden. Sådan da. For nogle ting kræver hun også, at manden tager til sig, som fx barsel. Samfundet forsøger så godt det kan at ligestille kønnene fx ved at udviske forskelle på drenge og piger, ved at indføre et kønsløst pronomen! Ved at give begge køn samme rettigheder. Men vi er stadig opdelt i 2 køn! Og inderst inde i hvert køn, tror vi så virkelig på, at begge køn kan behandles lige, når det gang på gang viser sig, at kvinden og manden ikke vil det samme?


Begge køn forsøger at vise verden, at de er en “rigtig” mand eller kvinde. Men flere og flere mænd ender med at famle rundt for at redefinere sig selv og deres maskulinitet, og som følge heraf er det efterhånden ganske almindeligt og politisk korrekt at erklære sig som mands-feminist. Og kvinden forsøger at kombinere hjem og arbejdsplads på bedst mulig måde og er først rigtig ”mand”, når hun opfører sig som en typisk en af slagsen. Grænserne er blødt op og hvor stiller det kønnet? BRØL er en underholdende og udfordrende kommentar til vores samtid og det moderne menneskes jagt efter en egentlig identitet i et kønsløst samfund.