SPILLEPERIODE 17. APR.- 18 MAJ 2013


MEDVIRKENDE ENA SPOTTAG FOG, ZAKI NOBEL MEHABIL, MARIE-LYDIE NOKOUDA, LOUISE SCHEEL, ULRIK WAARLI GRIMSTAD, DAVID ELNEBO POLMER, MAX RAUNDAHL LAURSEN OG CHADI ALDERBAS

TEKST HENRIK SZKLANY, NICLAS ASHKAN JOHANSEN OG SIMONE ISABEL NØRGAARD

IDÉ OG INSTRUKTION PER SMEDEGAARD

DRAMATURG KJERSTI HUSTVEDT

SCENOGRAFI NIKOLAJ HEISELBERG TRAP

MUSIK CHADI ALDERBAS (CHA D)

KOREOGRAFI RENÉ BRIX

SAMARBEJDE MED SKUESPILLERSKOLEN OG DRAMATIKERUDDANNELSEN VED AARHUS TEATER

Bygning 4-7-12

Gellerupparken i Aarhus startede som en drøm. De nye bebyggelser var tænkt som et fristende alternativ for småbørnsfamilier, erhvervsliv og studerende. Fremtidens byggeri fuld af muligheder. Men virkeligheden blev en anden. I dag er størstedelen af beboerne uden indkomst og fra et andet oprindelsesland end Danmark. Gellerupparken har lukket sig om sig selv og måske netop derfor er det ikke et område, som indbyder udefrakommende til at komme der. Aarhus Kommune har nu besluttet, at Gellerupparken får en overhaling af de helt store. Under titlen “Helhedsplan Gellerup” skal ghettoen forvandles til en ny oase fuld af liv, tryghed og måske vigtigst af alt med en økonomisk vækst. Så langt, så godt. Men hvad med de mennesker, det berører? Dem, der rent faktisk allerede har et godt liv i Gellerup?


BYGNING 4-7-12 er en humoristisk, kompleks og let forestilling uden løftede politiske pegefingre. Den stiller spørgsmålet, om man kan beslutte en forandring? Om mennesker, der står overfor en så stor omvæltning overhovedet er klar til det – følelsesmæssigt såvel som i praktisk forstand? For hvordan skal ord som ”Tryghedsgaranti” og ”Verdenspladsen” egentlig forstås?


Læs mere om Helhedsplan Gellerup her.


Et multi-dramatisk projekt

BYGNING 4-7-12 er baseret på historier fra mennesker, som pludselig skal forholde sig til, at det, de kalder hjem, bliver revet ned i fremskridtets navn. Forestillingen bliver til i et samarbejdsprojekt med Skuespillerskolen og Dramatikeruddannelsen ved Aarhus Teater. Tre dramatikerelever har skabt tre dramatiske tekster på baggrund af en omfattende research i Gellerup. Med udgangspunkt i disse tekster har dramaturg Kjersti Hustvedt og idémanden bag hele projektet, instruktør Per Smedegaard, sammensat scener og bundet dem sammen med musik leveret af rapperen Chadi Alderbas. På scenen står i alt 7 elever fra 2., 3. og 4. årgang på Skuespillerskolen ved Aarhus Teater. De portrætterer mange karakterer i en forestilling, som rummer lag med realistiske fortællinger, magiske scener og musiske sekvenser.


Verden er en ghetto

Den 24-årige Chadi Alderbas, som går under kunstnernavnet Cha-D, har boet hele sit liv i Gellerup og har tidligere undervist på Rapskolen i Gellerup; en skole,der hører under Rap Akademiet, som i marts 2011 blev nomineret til Det Kriminalpræventive Råds pris for at have gjort en særlig indsats for at holde unge fra at begå kriminalitet. Cha-D har skrevet nye numre særligt til BYGNING 4-7-12 og René Brixs koreografier vil sætte gang i scenen, når historierne fra Gellerup skal fortælles på en anden og måske mere magisk vis…


HØR MUSIK PÅ YOUTUBE HER