SPILLEPERIODE 17.-31. OKT. OG 4.-15. DEC. 2012


TURNEPERIODE 5. NOV.- 1. DEC. 2012


MEDVIRKENDE NIELS ELLEGAARD, KLAUS ANDERSEN, CAMILLA GJELSTRUP OG HOLGER ØSTERGAARD

ROMAN ”BEING THERE” AF JERZY KOSINSKI

BEARBEJDELSE KRISTIAN T. ERHARDSEN

INSTRUKTION HANS RØNNE

SCENOGRAFI GITTE BAASTRUP

KOMPONIST SØREN SIEGUMFELDT

CO-PRODUKTION MED »TEATRET«


VARIGHED CA. 80 MIN.

Velkommen

VELKOMMEN er en skæv situationskomedie. En humoristisk og varm forestilling, der tjener som en yderst aktuel kommentar til den “kendisfeber” og tomme retorik, der i dag præger alt fra X Factor til politik.


VELKOMMEN TIL LIVET

Forestillingens handling er ligeså enkel, som den er rørende og tankevækkende. Det er historien om den enfoldige gartner, Chance, der har levet hele sit liv beskyttet og gemt væk fra verden i et hus med en park omkranset af høje mure. En skønne dag kastes han ud i den pulserende virkelighed, hvor han er uhjælpeligt fortabt. Men ved skæbnens ironi bliver hans første jordnære betragtninger pludselig ophøjet til metaforisk visdom. Uden selv at vide hvordan og hvorfor, bliver Chance efterhånden genstand for alles opmærksomhed og beundring, og uden at ville det, bliver han hurtigt en del af den økonomiske og politiske elite.


SAMARBEJDE MED »TEATRET«

VELKOMMEN er en bearbejdelse af Jerzy Kosinskis roman “Being There” fra 1970 (på dansk "Velkommen Mr. Chance"). Forestillingen instrueres af Hans Rønne, der er skuespiller, instruktør og kunstnerisk leder af »TEATRET« og gennem sin karrieren har modtaget en række hædersbevisninger og priser. Bearbejdelsen bliver lagt i hænderne på dramatiker Kristian T. Erhardsen, der på Teatret Svalegangen havde stor succes med netop at transformere Mikael Niemis bog ”Populærmusik fra Vittula” til teater og har stået bag mange publikumssucceser i hele landet. Musikken til VELKOMMEN leveres af komponisten Søren Siegumfeldt, som igennem årene har leveret smukke lydspor til flere af >>TEATRET<<'s forestillinger, bl.a. "August", "Far vel" og "Kun Sten".