SPILLEPERIODE 2. – 7. SEP. 2013


MEDVIRKENDE CAMILLA GJELSTRUP, ANDERS BRINK MADSEN, KAJA KAMUK, HOLGER ØSTERGAARD

GÆSTESTJERNER TROELS MALLING THAARUP, FILIPPA SUENSON, RASMUS BOTOFT, SOFIE STOUGAARD, SØS EGELIND OG HENRIK LYKKEGAARD

VÆRT PER SMEDEGAARD

MUSIKER JOHANNES SMED


PRÆSENTERES I SAMARBEJDE MED AARHUS FESTUGE

VARIGHED CA. 120 MIN.

Dagens Festugesatire

I samarbejde med Aarhus Festuge og med hjælp fra publikum byder Teatret Svalegangen hver dag i løbet af festugen på improviseret, underholdende og tankevækkende satire ud fra dagens avisoverskrifter.


Intet er forberedt og alt skabes i nuet. Ud fra Festugens tema ”Tegn på liv – i en ny virkelighed” vil 5 skuespillere, en musiker og teatrets chef vende udvalgte historier fra dagens aviser og give deres bud på, hvordan vores virkelighed tegner sig i dag. Hver dag har nye nyheder som giver nye historier, der skaber en ny virkelighed. Publikum kan kun være sikker på én ting og det er, at der hver aften i Festugen vil være noget af tænke over, grine af og være medskaber på på Teatret Svalegangen.


Publikum bestemmer

Konceptet kan kort forklares ved, at publikum fra kl.21 bliver inviteret op i Foyeren på 1. sal, hvor der er hyggelig musik (live ved Johannes Smed) og rundt på bordene ligger dagens aviser. På scenen er bagvæggen tapetseret med aviser.


Indholdsredaktøren, teaterchef Per Smedegaard, byder publikum velkommen og opfordrer dem til at orientere sig i dagens nyheder. De skal nu diskutere ved bordene, hvad der betyder noget for dem i deres aviser den pågældende dag. Ud fra de artikler, publikum vælger, improviserer skuespillerne herefter en række mindre scener og sketches frem. Nogle er morsomme, andre leverer stof til eftertanke. I løbet af aftenen udvælger publikum de scener, de vil se igen; disse videreudvikles, og improviseres igen med nye indspil fra publikum. Henover aftenen improviseres således en samlet satire baseret på disse historier.


Udover de fem fast tilknyttede skuespillere og den stemningsskabende musiker, medvirker hver aften en ny gæst, kendt fra TV. Som afslutning på aftenen belønner publikum den bedste scene med en pris lånt fra avisverdenen, nemlig en vaske(u)ægte ”Cavling”.