SPILLEPERIODE 14. – 24. MAJ


SPILLER PÅ TEATRET GRUPPE 38

MEDVIRKENDE DANIEL BEVENSEE, NIKOLAJ MINEKA OG KRISTINE ELMEDAL

AF JER

TEKST BRIAN WIND-HANSEN

IDÉ KRISTIAN T. ERHARDSEN

INSTRUKTION PER SMEDEGAARD

Ottetusinde

EN HYLDEST TIL AARHUS

Forestillingen OTTETUSINDE er skabt ud fra indkomne idéer fra folk på Facebook og bliver nu samlet i en fin forestilling, der har ni personer, ni skæbner i Aarhus, som sit omdrejningspunkt. De mødes på kryds og tværs på steder vi kender fra byen. Deres skæbner flettes sammen, men vi følger dem kun kort og så er de videre. OTTETUSINDE er som et flygtigt, tilfældigt møde på et hvilket som helst sted i Aarhus.


Forestillingens karakterer er alle bosat i byen og søger en forandring i deres liv. I løbet af forestillingen flettes deres liv sammen i en række flygtige møder. Vi møder Bente, der er enke og er begyndt at netdate. Namier, der lider af PTSD og har haft Bente som socialrådgiver. Den homoseksuelle AGF-fan Steen, der påbegynder et umage venskab med forskeren Henrik. Eller københavneren Lucas, der på 7. år hader "Smilets By".


EN NY PROCES

OTTETUSINDE er en nyskabende Aarhus-forestilling, skabt af byens egne borgere. I januar slog vi dørene op og inviterede vores publikum til via Facebook at bidrage med ideer, karakterer og historier, der tilsammen skulle danne en unik, overraskende og anderledes skildring af vores skønne by. Det er blevet til OTTETUSINDE som vil have premiere den 14. maj 2014.


Ideen til at skabe en forestilling på denne måde udspringer af, at vi som teater i stigende grad ønsker at få inputs fra jer, kære publikum. At give jer mulighed for at være medskabende i forhold til det, I skal se i teatersalen. Derfor er vi stolte af som et af de første teatre i Danmark at kunne lancere en forestilling, hvis indhold udelukkende er baseret på ideer og historier, der er indsamlet blandt teatrets publikum gennem en længere proces på Facebook. Her blev alle inviteret til at bidrage i skabelsesprocessen og bestemme, hvilken historie Teatret Svalegangen skulle fortælle om Aarhus.