SPILLEPERIODE 9.- 18. OKT. OG 20. NOV.- 7 DEC. 2013


TURNEPERIODE 21. OKT.- 16. NOV. 2013


MEDVIRKENDE ELLEN HILLINGSØ, SOLBJØRG HØJFELDT OG STEEN STIG LOMMER

TEKST SOPHIE CALLE

INSTRUKTION OG SCENOGRAFI JACOB F. SCHOKKING

MUSIK THOMAS STRØNEN

VIDEO/GRAFIK SPILD AF TID /V JAKOB THORBEK

OVERSÆTTELSE KAREN-MARIE BILLE

CO-PRODUKTION MED HOLLAND HOUSE OG HUSETS TEATER


VARIGHED CA. 80 MIN.

Udsøgt Smerte

Teatret Svalegangen præsenterer den Holland House med forestillingen UDSØGT SMERTE, som er baseret på værket "Douleur Exquise" af den internationalt anerkendte franske kunstner Sophie Calle. Hun bruger gerne sig selv som udgangspunkt for sine værkers fortælling. Ofte er hun drevet af en ekstrem nysgerrighed og insisteren på at følge og forfølge både andre mennesker og i høj grad egne ideer. Som en blanding mellem uskyldigt legebarn og hemmelig detektiv skaber hun dermed sin kunst med undertoner af thriller, voyeurisme, humor og underfundighed, der tiltrækker et nysgerrigt publikum, som får lyst til at kigge med over skulderen. Hvad er fantasi? Hvad er virkelighed?


Et billedmættet univers

I UDSØGT SMERTE følger vi Sophie Calle (spillet af Ellen Hillingsø) på en rejse til Japan. Hun aftaler at mødes med sin elskede ved rejsens afslutning, men… ”Dén dag hun skal gense sin elskede efter tre måneders adskillelse, modtager hun i sidste øjeblik hans afbud. Han har mødt en anden. Han gør bruddet nemt, han afslutter det pr. telefon – knap tre minutters samtale mellem et hjem i Paris og værelse 261 på Hotel Imperial i New Delhi.” (fra Douleur exquise) Sorgen over at blive forladt af sin elskede får Sophie til at genfortælle sin egen ulykkelige kærlighedshistorie og konfrontere den med andre menneskers smerteberetninger. Hver genfortælling bliver gradvist mindre følelsesladet, og efter ca. 100 dage har Sophie Calle visket sin egen sorg ud og lagt den bag sig.


Jacob Schokking har gjort UDSØGT SMERTE til en vedkommende forestilling for alle mennesker, der har gjort deres egne erfaringer med kærlighed og den smerte, den kan afstedkomme. Forestillingen leger med projektioner på skærme og skuespillerne Solbjørg Højfeldt og Steen Stig Lommer er de mange mennesker som Sophie Calle møder på sin rejse på tværs af smertens essens.