SPILLEPERIODE 21. JAN. - 13. FEB. 2015

TURNEPERIODE 16. FEB.- 14. MAR. 2015

MEDVIRKENDE JESPER HYLDEGAARD, ROLF HANSEN, PAW HENRIKSEN, HANS HENRIK CLEMENSEN, ASBJØRN AGGER OG DORTHE HANSEN CARLSEN
TEKST RHEA LEMAN
INSTRUKTION ANNE ZACHO SØGAARD
SCENOGRAFI THOMAS RAVNSGÅRD
OVERSÆTTELSE HANS KRAGH-JACOBSEN
CO-PRODUKTION MED TEAM TEATRET

VARIGHED CA. 120 MIN.

Gorilla

5 TOPLEDERE I JUNGLEKAMP
Fem mandlige topledere mødes i firmaets afsidesliggende landejendom for at afslutte en række workshops om teambuilding. De tror, det bliver en rolig weekend med tillidsøvelser og dyr rødvin på firmaets regning. Men det er langt fra ”another day at the office”. Cheferne konfronteres med deres teams elendige økonomiske resultater, og konsekvensen er klar: ledergruppen skal reduceres, og de fem er i virkeligheden inviteret til et nådesløst udskillelsesløb.

Frygten for at miste status og position lurer lige under de nålestribede jakkesæt. Har deres ambitioner og grådighed drevet deres karrierer og privatliv ud i et dødvande? Sveden pibler frem, og snart sprænger skjorteknapperne og de professionelle attituder. Det er alle mod alle. Hvilken leder er den stærkeste gorilla?

VÆKST SOM RELIGION
Teatret Svalegangen har den 21. januar 2015 re-premiere på finanskrisekomedien GORILLA. Stykket undersøger, hvad der sker, når vi mister et af de vigtigste fundamenter i vores liv – arbejdet. Rhea Lemans underholdende og ubarmhjertige forestilling går i bedste Big Brother stil i kødet på et omskifteligt og presset arbejdsmarked styret af vækst og mere vækst. Selvfølgelig er grønne tal nødvendige på de fleste arbejdspladser, men Leman sætter på komisk vis fokus på, at vækst i dag er en altomsluttende religion, der reducerer medarbejdere til excel-ark og strategiske brikker. Vækst her og nu er diskursen – ikke en bedre vare, et bedre klima eller en stærkere organisation.

JEG ER MIT ARBEJDE
En uddannelse er i dag forældet i løbet af 6 år, og nye organisationsstrukturer, teknologier og effektiviseringskrav forandrer konstant vores arbejdspladser. Selvom det nogle gange går alt for hurtigt, så er arbejdet stadig noget af det vigtigste for os. For hvem er du, hvis du ikke er dit job? Det er her, vi tjener penge, men det er også på arbejdspladsen, at vi iscenesætter os selv, og fortæller hvem vi gerne vil være. Leman får i GORILLA vist, hvordan man kan komme til at leve sin arbejdsrolle for meget, og hvilken pris man betaler, hvis man glemmer mennesket efter arbejde.