SPILLEPERIODE 11. – 20. MAR. OG 28. APR. – 8. MAJ 2015


TURNEPERIODE 23. MAR.- 25. APR. 2015


MEDVIRKENDE TROELS MALLING THAARUP, ANDERS BRINK MADSEN, HOLGER ØSTERGAARD, LYKKE SAND MICHELSEN, FANNY BERNTH

TEKST NIS-MOMME STOCKMANN

INSTRUKTION PER SMEDEGAARD

SCENOGRAFI LISBETH BURIAN

OVERSÆTTELSE KAJ NISSEN


VARIGHED CA. 90 MIN.

Inga og Lutz

BLOD, SVED OG AFKLIPPEDE FINGRE

I et betonkvarter i udkanten af en moderne storby bor Inga og Lutz. Omgivelserne er grå og ikke synderligt idylliske. Duer pikker i hundelorte, og betonen er slidt. Men Inga og Lutz er godt tilfredse med livet i deres lille lejlighed – lige indtil Lutz mister sit arbejde. Langsomt begynder persiennerne, de afskallede bænke og den triste beton at presse sig mere og mere på.


Vennen Manni har heldigvis fået en smart forretningsidé, og Lutz springer på. Der er bare et problem. De mangler startkapital, og hvordan driver man egentlig et firma? Det bliver starten på en skæbnesvanger og action-præget rejse, der fører de to naive venner ad mildest talt tåbelige veje, der koster blod, sved og fingre i kampen for succes.


KAMPEN FOR AT LYKKES

Den 11. marts 2015 præsenterer Teatret Svalegangen den moderne tragedie INGA OG LUTZ. Det er en underholdende fortælling om at blive dikteret, hvad man skal drømme, om at træffe valg baseret på andres idéer, og lade sig presse ud i ekstremer af russiske gangstere, fordi man har glemt at lytte til sig selv.


INGA OG LUTZ er samtidig en historie om, at vi alle kæmper for at lykkes. De fleste søger en større mening, den rigtige bolig og den perfekte familie, og når livet ikke ender, som vi håber, så rammer fiaskoen endnu hårdere. I INGA OG LUTZ sættes der fokus på det moderne menneskes kapløb med sig selv - når verden er svær, og når der ikke er nogen nem vej til lykken.


UNIK SCENE I EN NY TEATERSAL

INGA OG LUTZ indvier Teatret Svalegangens nye sal, en donation fra Herman Sallings Fond, og til den lejlighed har scenograf Lisbeth Burian skabt en imponerende scenografi, der giver mulighed for at stoppe op og betragte karakternes situation. Midt på scenen er Inga og Lutz’s lejlighed installeret: en boks på 22m2 der kan rotere 360 grader, så publikum kan studere karakterne som forstørrede objekter fra forskellige vinkler.


Troels Malling, der spiller Lutz, og som er kendt for sin rolle i bl.a. Krysters Kartel og Kunsten at græde i kor udtaler: ”Det der gør INGA OG LUTZ så interessant, er teksten. Den zoomer ind på os alle sammen i dag. Det er ikke altid let at få alle drømmene til at gå op og have sig selv med. Og I INGA OG LUTZ bliver det fortalt igennem en hæsblæsende historie, der er både komisk, blodig og tragisk. Jeg glæder mig!”


INTERNATIONAL TYSK FORFATTER

Den anerkendte tyske dramatiker Nis-Momme Stockmann, hvis stykker går sin sejrsgang i hele Europa, har skabt en forestilling, der blander socialrealisme, komik og splatter. Karakterne gennemlever nogle voldsomme fiaskoer (med tryk under vold), men samtidig er deres nederlag uhyggelig tæt på os.


Det gode liv, kræver en indsats. Livet kan være vidunderligt, men ifølge Stockmann skal vi kunne sætte os fri af omverdenens pres, og hægte os af ræset, når vi ønsker det. Er magtforholdet omvendt kan det få fatale konsekvenser. Oplev det selv når Inga og Lutz har danmarkspremiere på Teatret Svalegangen til marts.