SPILLEPERIODE 10. SEP. – 1. OKT. 2014


TURNEPERIODE 6. OKT.- 1. NOV. 2014


MEDVIRKENDE BENEDIKTE HANSEN, RIKKE WÖLCK, KIRSTEN PEULICHE OG LAURA ALLEN MÜLLER

TEKST RIKKE WÖLCK

INSTRUKTION MADELEINE RØN JUUL

SCENOGRAFI KISSER ROSENQUIST

CO-PRODUKTION MED TEATERFORENINGEN HIGH NOON


VARIGHED CA. 90 MIN.

Jeg Hedder Bente

JEG HEDDER BENTE er en livsbekræftende fortælling om fire kvinders stærke og kærlige venskab. Da Bente som 55-årig får konstateret Alzheimers, er det vennerne, der er omkring hende frem til hendes død. Det giver dem anledning til på godt og ondt at reflektere over det levede liv, og de valg de har truffet.


Stykkets handling er centreret omkring de følelser og de situationer, der opstår, da Bente får konstateret Alzheimers. Hendes tætte veninder prøver som stykket skrider frem at fremmane og fastholde højdepunkter i Bentes og deres egne liv, ligesom veninderne prøver at overtage Bentes liv med “sidste øjebliks-ting” hun bare må nå, inden hun skal dø. De fire veninder er meget forskellige, hvad angår profession, temperament og familiesituation, og udsigten til Bentes snarlige død får dem til at sætte spørgsmålstegn ved det liv, de lever. Det afføder en nærmest komisk aggressivitet kvinderne imellem, da de hver især er bange for eller misunder de valg, de øvrige har truffet. Samtidig fornemmer man en tiltagende frygt og smerte hos Bente, der, som stykket skrider frem, forstår, at livet går videre for de andre, mens hun forsvinder…


At miste en ven

JEG HEDDER BENTE sætter fokus på det faktum, at op mod 50.000 ældre danskere har Alzheimers i ren form og yderligere ca. 8.500 har en blandingsform af demens. Dette er en historie, der trænger sig på for rigtig mange mennesker.

For når denne sygdom rammer er det ikke kun personen og dennes familie, som berøres. Det er i lige så høj grad tætte venner. Vi spejler os i vores venner. Vi lægger os op ad hinanden, går mod hinanden og behøver hinanden.


JEG HEDDER BENTE er skabt af Teaterforeningen High Noon og spillede i januar 2014 med stor succes på Teatret ved Sorte Hest. Både anmeldere og publikum var yderst begejstrede så det er med stor fornøjelse at vi kan genopsætte forestillingen for det århusianske publikum.