SPILLEPERIODE 1. - 24. OKT. 2015


SCENE STORE SAL


MEDVIRKENDE DANIEL BEVENSEE, BJARNE HENRIKSEN, KAJA KAMUK, ANDERS BRINK MADSEN, OLE JACOBSEN, KIRSTI KÆRN, METTE GADEBERG GREGERSEN OG EMIL BLAK OLSEN

TEKST MARIUS VON MAYENBURG

INSTRUKTION PER SMEDEGAARD

SCENOGRAFI NATHALIE MELLBYE

OVERSÆTTELSE KRISTIAN ERHARDSEN

PRODUCERET AF TEATRET SVALEGANGEN


VARIGHED CA. 120 MIN.

#Radikalisering #Vold
#Ytringsfrihed #Kristendom

Martyrer

BIBELEN, DARWIN OG BIKINIPIGER

Benjamin vil ikke være med til svømning. Han har trukket sig ind i sig selv. Moderen tror det er en fase og mistænker ham for at eksperimentere med stoffer. Biologilæren mener det er et råb om hjælp. Men ingen har læst ­Benjamin rigtigt. Han mener faktisk, det han siger: piger i bikini krænker hans religion.


MARTYRER er et moderne drama om en ung dreng, der på overfladen virker ensom, men som er på vej ud af et spor langt farligere, end nogen kunne forestille sig. Bibel­studierne er alt for Benjamin, og langsomt begynder han at udfordre sin mor, lærerne, Darwin og hele det værdisæt hans skole og omverden er bygget på.


TOLERANCE GØR BLIND

Den internationalt anerkendte dramatiker Marius von ­Mayenburg har skrevet et opildnende og komisk drama, der går i kødet på kristendommen, vores kulturkristne værdier og vores idé om, hvordan en martyr ser ud. Kan vedkommende have blå øjne? Kan han eller hun gå i en helt almindelig folkeskole? Og hvorfor ser vi ikke altid advarslerne? Ingen så fx Breivik.


I MARTYRER sættes radikalisering i et nyt perspektiv, når Teatret Svalegangen har danmarkspremiere på en historie, hvor alle forsøger at forklare et barns adfærd med alt ­andet end, hvad det er. Lever vi i et samfund, hvor vi er blevet for tolerante overfor de intolerante? I MARTYRER prøver alle at være pædagogisk korrekte, men ingen ser den eskalerende aggression i en tilsyneladende helt uskyldig dreng.

15%

Terrorcelle tæt på katetret


26%

Forelskelse og besættelse


23%

Radikalisering


36%

Bibelcitater og manipulation