Blok 4 og Udsigt

KIM LEINE OG MAKKA KLEIST

Søren bor i ”Sletten” (betonområde i Nuuk) med sin kone Marianne og deres to børn, men forelsker sig hovedkulds i den grønlandske kvinde Aviaja, der også bor i blokkene. BLOK 4 er Kim Leines første teaterstykke, som bygger på hændelser fra de 15 år, forfatteren selv boede i Nuuk. Det er både en kærlighedshistorie, en erotisk tragedie og en rammende fortælling om forholdet mellem danskeren og grønlænderen.


Makka Kleist er en af Grønlands førende skuespillere og historiefortællere. I UDSIGT spiller hun en ældre kvinde, der fortæller, om dengang hendes familie blev flyttet fra bygden og ind i storbyens beton. Det er en historie om rejsen fra fangerlivet til bylivet. Om at få rindende vand og en mere bekvem hverdag, men også om at miste udsigten og forbindelsen til naturen.


URBANISERENDE BETON

Vi er glade for igen at byde Teater freezeProduction indenfor, denne gang med to unikke forestillinger om blok 1-10 i Nuuk. Betonblokkene blev opført i 1960’erne som en del af Folketingets og Grønlandskomissionens program for at modernisere og urbanisere den grønlandske infrastruktur ved at flytte folk væk fra kystnære bopladser, der blev anset for "urentable, usunde og umoderne". Da blokken blev bygget, var det den største boligblok i Nordeuropa. Begge forestillinger spilles på dansk.


Køb billet

#Grønland #Samfund
#Globalisering #Identitet
Spilleperiode
5. - 8. okt. 2020

Scene NY SAL

TID KL. 19.30

PRIS 225 KR. STUDERENDE 135 KR.
UNDER 25 ÅR 65 KR.


MEDVIRKENDE MAKKA KLEIST, HELENE KVINT, KARINA MØLLER OG THOMAS KNUTH

TEKST KIM LEINE (BLOK 4), MAKKA KLEIST (UDSIGT)

INSTRUKTION HANNE TRAP FRIIS

FILMKLIPPER MIKAEL LINDSKOV JACOBSEN

FILM KREDITS ÀNORÂK FILM


PRODUCERET AF TEATER FREEZEPRODUCTIONS

#Grønland #Samfund
#Globalisering #Identitet

19%

Beton-dramatik


28%

Kolonisering


25%

Forbudt kærlighed


28%

Tvangsfjernelse

CITAT”BLOK 4 og UDSIGT er rejsen ind i det nye Grønland, hånd i hånd med kærligheden, tragedierne, seksualiteten og menneskenes ar efter voldsomme beslutninger. Siden 2012 har jeg ville fortælle betonblokkenes menneskelige historie og dens hemmeligheder til alle i både Danmark og Grønland. For jeg er inspireret af de menneskeliv som ikke bliver fortalt, men som skal fortælles – på godt og ondt.”


Hanne Trap Friis, instruktør og teaterleder

MEDVIRKENDE

Helene Kvint

MEDVIRKENDE

Karina Møller

MEDVIRKENDE

Makka Kleist

Bag om

Debutromanen ”Kalak” fra 2007 er Kim Leines erindringsroman om incest og stofmisbrug samt begyndelsen på hans tilbagevendende litterære flirt med Grønland.

MEDVIRKENDE

Thomas Knuth

Bag om

Tre århundredes kolonisering er i dag en del af Grønlands identitet. 2021 er 300 året for den danske kolonisering. I 1721 fik præsten Hans Egede kongebrev fra Frederik den. 4. til at missionere i Grønland. Hans mission var at finde nordboerne og omvende dem til protestanter.

Tryk på knappen "køb billet" og du er godt på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse.


Køb billet

Kommende fore­stillinger