Over Vadehavet

HANS RØNNE ER TILBAGE

Hans Rønne og Teatret er tilbage med en musikalsk ode til himlens fugle. OVER VADEHAVET handler om tre mennesker i sandet, og om hvordan deres fuglekiggeri giver nye synsvinkler på tilværelsen og vores forhold til naturen.

Vi møder de tre konkurrerende fuglekiggere: Den enevældige formand Heike Iversen, hendes assistent Frikke, der med sit skarpe blik sikrede formanden førstepladsen ved seneste optælling, og hendes indædte rival Rigmor Gram. Fra det flade land observerer de fuglenes frie flugt mellem himmel, hav og videre ud i horisonten. Det er deres hobby, en livsstil, en konkurrence. Det er muligvis et komisk syn udefra, men ikke desto mindre en aktivitet, der bliver udført med den største alvor. Særligt i foreningen Trækfuglenes Venner.

NATUREN SYNGER

Med sang og musik og et vemodigt glimt i øjet sætter OVER VADEHAVET fokus på himlens frie fugle og den længsel, de efterlader. Forestillingen har skelet til Steen Steensen Blichers digtsamling Trækfuglene, som Blicher selv kaldte for en naturkoncert ud fra den idé, at naturen synger til mennesket. På samme måde er OVER VADEHAVET en musikalsk fortolkning af landskabet og menneskene, som lever her. Flyv forbi Trækfuglenes Venner i september.

Køb billet

#Natursyn #Længsel
#Frihed #Poesi
Spilleperiode
25. sept. – 16. okt. 2021

Scene Ny Sal

Varighed Ca. 75 min.

TID KL. 19.30 LØR. KL. 16

PRIS 225 KR. STUDERENDE 135 KR.
UNDER 25 ÅR 65 KR. GEBYR 10 KR.

MEDVIRKENDE ANNA UR KONOY, JENS KEPNY KRISTENSEN, UTA MOTZ

TEKST JENS KEPNY KRISTENSEN

INSTRUKTION HANS RØNNE

SCENOGRAFI GITTE BAASTRUP

MUSIK UTA MOTZ

LYS OG TEKNIK POUL JEPSEN

PRODUCERET AF TEATRET

#Natursyn #Længsel
#Frihed #Poesi

24%

Fri som fuglen

18%

Livet som birder

27%

Poetisk natur

31%

Luft under vingerne

Anmeldelser

StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne

"Vi har det med at betragte fuglen som fri. Men hvad er frihed egentlig? Og har vi mennesker også en frihed, selv om vi ingen vinger har?"

Jyllands-Posten

StjerneStjerneStjerneStjerne
"En virkelig fin lille forestilling."

I Scene

StjerneStjerneStjerneStjerne

"Underfundig og nærværende forestilling om frihed."

Kristeligt Dagblad

StjerneStjerneStjerneStjerne

Kulturnyt

CITAT”De tre fuglekiggere Gram, Iversen og Frikke er fortalere for hver deres menneskesyn. Gram ser mennesket som ren natur. Alt liv kan forklares naturvidenskabeligt. Iversen derimod står strengt på, at mennesket har fuldstændig handlefrihed og er hævet over dyrene. Imellem Grams kyniske og Iversens idealistiske syn på mennesket sidder Frikke, som blot forsøger at være til stede midt i tilværelsen.”

Hans Rønne, instruktør

MEDVIRKENDE

Anna Ur Konoy

BAG OM

Vadehavet er Danmarks internationale nationalpark, fordi området har afgørende betydning for 12-15 millioner trækfugle på den Øst-atlantiske trækrute. Kæmpesværme på tusinder af fugle, der glimter i solen som sølv, er ikke et usædvanligt syn i trækperioderne.

BAG OM

Steen Steensen Blichers Trækfuglene fra 1838 er en samling naturdigte, der med udgangspunkt i trækfugle beskriver natur og mennesker, flora og fauna, det grønne og det smukke. Digtene består af 30 fugledigte, hvor Blicher tager læseren med på en rejse gennem de danske årstider og natur. På overfladen er digtene smukke beskrivelser af det danske landskab, men dykker man lidt ned i teksterne vil man opdage, at der er flere nuancer og mere på færde.

MEDVIRKENDE

Jens Kepny Kristensen

MEDVIRKENDE

Uta Motz

Tryk her og du er på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse!

Køb billet

Kommende fore­stillinger