Jeg Bærer Min Sjæl

EN FÆLLES SMERTE

En taxachauffør, en kunstner, en embedskvinde og en journalist. De har rejst Grønland tyndt, besøgt bygder og haller for at fortælle deres historie. På overfladen er de forskellige, men de bærer på en fælles smerte. De er enten ofre ­eller pårørende for seksuelle overgreb – et traume som mange andre grønlændere også deler.

JEG BÆRER MIN SJÆL er en musisk forestilling om overgreb, magt, kærlighed og håb baseret på fire vidnesbyrd fra Killiliisa-­rollemodellerne, som den grønlandske socialstyrelse nedsatte fra 2018-22. ”Killiliisa” betyder ”lad os sætte en grænse” på grønlandsk. Hensigten var at lade almindelige mennesker fortælle om den ualmindelige smerte, de bærer på. De vidnesbyrd bliver nu til teater.

HÅBETS KRAFT

Teater freezeProductions er tilbage med ­endnu en fortælling fra Grønland. Det er ­teater, som beskriver det sværeste med kunstens sprog: musikken, dansen, poesien og skuespillet. En tiendedel af hele Grønland har oplevet forestillingen, som nu oversættes til dansk. I et univers af monolog, dans, sang og projekte­rede billeder vil tre generationer af grønlandske spillere gestalte et åbent sår, give det håb og åbne døre for samtaler, præcis som de fire rollemodeller gjorde det.

Køb billet

#overgreb #tilgivelse
#håb #fællesskab
Spilleperiode
27. - 30. mar. 2023

Scene STORE SAL

TID KL. 19.30, LØR. KL. 16

PRIS 225 KR. STUDERENDE 135 KR.
UNDER 25 ÅR 65 KR. GEBYR 10 KR.

MEDVIRKENDE KARINA MØLLER, RASMUS LYBERTH, KLAUS GEISLER, AVIANA STEINBACHER

IDÉ GUKKI NUKA, HANNE TRAP FRIIS

MANUSKRIPT HEIDI MØLLER ISAKSEN, HENRIK THOMSEN, ARNAJARAQ JOELSEN, GUKKI NUKA, KARINA MØLLER, RASMUS LYBERTH, KLAUS GEISLER, NUKAKKULUK KREUTZMANN, HANNE TRAP FRIIS, MARIUS KRISTENSEN
INSTRUKTION HANNE TRAP FRIIS
SCENOGRAFI NAJA ROSING-ASVID
LYS- OG VIDEODESIGN NALERAQ EUGENIUS
LYDDESIGN HANS-OLE AMOSSEN
FOTO 
KATUAQ-GRØNLANDS KULTURCENTER

PRODUCERET AF TEATER FREEZEPRODUCTIONS

#overgreb #tilgivelse
#håb #fællesskab

21%

Revner i sjælen

27%

Brændende håb

29%
Performativ healing

23%

Tunge følelser

CITAT"JEG BÆRER MIN SJÆL viser hvordan teatret både kan være smuk kunst og samtidig virke forløsende og healende på sit publikum. Jeg har aldrig før i mit liv spillet for så mange mennesker og oplevet så stærke reaktioner, som vi gjorde gennem vores turné i Grønland. ”

Hanne Trap Friis, instruktør

REPLIK"Overboen og jeg har en hemmelighed.”

MEDVIRKENDE

Karina Møller

MEDVIRKENDE

Klaus Geisler

MEDVIRKENDE

Rasmus Lyberth

MEDVIRKENDE

Aviana Steinbacher

BAG OM

Teater freezeProductions har tidligere gæstet Svalegangen med den Reumertvindende DEN GRØNLANDSKE MAND samt forestillingerne UDSIGT og BLOK 4. ”Killiliisa” betyder ”lad os sætte en grænse” på grønlandsk.

Tryk her og du er på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse!

Køb billet

REPLIK"Nu slipper jeg dig og begynder at leve et liv, som ikke er styret af skam, skyld eller sorg! ”

Kommende fore­stillinger