Det Arktiske Topmøde

KLEMT MELLEM ØST OG VEST

Topmødet er sat. Tre afgørende dage i verdenshistorien. Fem politiske forhandlere. En amerikaner, en russer, en grønlænder, en dansker og en repræsentant for de oprindelige folk i hele Arktis bærer hver sit lands fortid og nutid ind i forhandlingsrummet. De fremmødte har kun få dage til at skabe en holdbar løsning i et rum tykt af skjulte agendaer og uforløste traumer. Det personlige bliver politisk og det politiske personligt. Hvem har magten, og hvem bærer nøglen til fredens dialog?

Verden er i konflikt om land, om ressourcer – om verdens koldeste brændpunkt: Arktis. Klemt mellem øst og vest er Grønland og Arktis centrale brikker i et storpolitisk magtspil. Amerikanerne investerer massivt i området, mens russiske ubåde patruljerer farvandene. De arktiske oprindelige folk markerer sig, og inuits nye magtposition er farvet blodrød af fortidens kolonisering.

MAGTSPILLET I NORD

Kim Leine og Teater freezeProductions slår nu dørene op til magtspillet i nord og inviterer til politisk topmøde mellem USA, Rusland og Grønland. Landene har alle territorialkrav i Arktis og vil udnytte de store olieressourcer og skibsruter. Grønland, rigt på mineraler og råstoffer, er strategisk placeret i forhold til både øst og vest. Deres udenrigs- og forsvarspolitik hører til dels stadig under Danmark. Men hvor står Danmark? DET ARKTISKE TOPMØDE er en geopolitisk thriller om kampen i Arktis – kampen om verdensfreden.

Køb billet

#magtspil #Grønland #storpolitik #retfærdighed
Spilleperiode
21. okt. - 4. nov. 2023

Scene Ny Sal

Varighed Ca. 75 min.

TID KL. 19.30 LØR. KL. 16

PRIS 225 KR. STUDERENDE 125 KR.
UNDER 25 ÅR 75 KR. GEBYR 10 KR.

MEDVIRKENDE KLAUS GEISLER, HELENE KVINT, AVIANA STEINBACHER, METTE KOLDING, MIKHAEL BELINSON

MANUSKRIPT KIM LEINE

INSTRUKTION HANNE TRAP FRIIS

SCENOGRAFI SIGNE KROG

LYDDESIGN HANS OLE AMOSSEN, TUOMAS RUANKARI MF.

LYSDESIGN MORTEN LADEFOGED

PRODUCTION TEATER FREEZEPRODUCTIONS

CO-PRODUCENT TEATRET SVALEGANGEN

#magtspil #Grønland #storpolitik #retfærdighed

29%

Magten i nord

32%

Iskold forhandling

28%

Skjulte dagsordener

11%

Ice ice baby

CITAT
”Arktis er på verdenskortet som aldrig før. USA, Rusland – to store fisk, eller snarere hajer, nærmer sig fra hver sin side af Grønland, der ligger som en central faktor midt i Arktis, et centralt land på verdenskortet, og en fremtidig magtfaktor i en mulig ny verdensorden."


Kim Leine, forfatter og dramatiker

BAG OM

Konflikten i Arktis handler om suverænitet over områder i det arktiske hav og de råstoffer, der er tilgængelige der. USA, Rusland og Grønland har alle territorialkrav i regionen, og der er uenighed om, hvor grænserne skal gå. Derudover har USA og Rusland et anstrengt forhold til hinanden i Arktis, da begge lande ønsker at udnytte de store olieressourcer og skibsruter, der bliver mere tilgængelige på grund af klimaforandringerne. Grønland spiller også en rolle i konflikten, da landet er rigt på mineraler og råstoffer, og da det er strategisk placeret i forhold til både USA og Rusland.

MEDVIRKENDE

Mette Kolding

MEDVIRKENDE

Klaus Geisler

MEDVIRKENDE

Aviana Steinbacher

BAG OM

Kim Leine er en dansk-norsk forfatter (født i 1961), der debuterede i 2007 med erindringsromanen 'Kalak', som blandt andet foregår på Grønland. Derudover er han kendt for sin grønlandstrilogi: Profeterne i Evighedsfjorden, Rød mand/sort mand og Efter åndemaneren. Leine har modtaget Nordisk Råds Litteraturpris og Kronprinsparret Kulturpris og er aktiv som både forfatter og foredragsholder.


MEDVIRKENDE

Helene Kvint

MEDVIRKENDE

Mikhael Belinson


CITAT”Arktis og Grønland fascinerer mig og står mit hjerte meget nær, og det ligger mig meget på sinde at få historierne fortalt fra nye vinkler. Jeg glæder mig til sammen med dette skønne hold at få vendt verden lidt på hovedet og tage livtag med både nære samt storpolitiske emner."


Hanne Trap Friis, instruktør


BAG OM

Hanne Trap Friis og Teater freezeProductions har de sidste 10 år skabt teaterforestillinger i både Grønland og Danmark i tæt samarbejde med grønlandske kunstnere. Teatret stod bl.a. bag Den Grønlandske Mand, Din Historie Er Også Min, Udsigt, Blok 4 og Jeg Bærer Min Sjæl. Trap Friis’ forestillinger har modtaget flere Reumert-priser samt nomineringer, og hendes forestillinger har turneret i både Grønland, Danmark og resten af Norden.

Tryk her og du er på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse!

Køb billet


Kommende fore­stillinger