Margrete I

EN DRONNING SER TILBAGE

MARGRETE I er Teatret Møllens dramatisering af Anne Lise Marstrand-Jørgensens anmelderroste roman, der er en fortælling om Margrete 1.’s begavede, magtfulde og politiske væsen. Det er en historie om vejen til magten og om de strabadser og prøvelser, som Margrete går igennem – som barn, som mor og som dronning.

1412. Ombord på sit skib i Flensborg Fjord møder en syg Margrete, formynder af Danmark, Norge og Sverige, en fremmed kvinde. Hun virker underligt bekendt, og da minderne pludselig presser sig på, betror Margrete sig til den fremmede og ser tilbage på et begivenhedsrigt og foretagsomt liv.

HISTORISK OG PSYKOLOGISK DRAMA

MARGRETE I vækkes til live af den Reumert-vindende Emma Silja Sångren, Connie Tronbjerg og Mette Gregersen, der sammen udfolder et både historisk og psykologisk drama, som kaster nyt lys på en af danmarkshistoriens største skikkelser. Margrete var kendt som en vis og kompetent leder, der fik tilnavnet "Semiramis over Norden" eller "kvindelig konge". Det sidste var et spottende øgenavn, men det blev anvendt til at beskrive hendes styrke. Vi ser den kvindelige konge i øjnene i november.

Køb billet

#magt #historie
#monarki #kamp
Spilleperiode
13. - 15. nov. 2023

Scene Store sal

Varighed Ca. 90 min.

TID KL. 19.30.

PRIS 225 KR. STUDERENDE 125 KR.
UNDER 25 ÅR 75 KR. GEBYR 10 KR.

MEDVIRKENDE CONNIE TRONBJERG, METTE GREGERSEN, EMMA SILJA SÅNGREN
FORFATTER ANNE LISE MARSTRAND-JØRGENSEN
MANUSKRIPT BRIAN WIND-HANSEN
INSTRUKTØR RASMUS ASK
SCENOGRAFI LAURA RASMUSSEN
LYSDESIGN SØREN LYDERSEN
LYDDESIGN JOHANNES SMED

KOSTUMIER ELSEBETH HEDE

DRAMATURG GITTE VILLADSEN 

PRODUCERET AF TEATRET MØLLEN

#magt #historie
#monarki #kamp

28%

Politisk førerhund

23%

Dansk stormagt

30%

Queen power

19%

Kvinde kend din historie

MEDVIRKENDE

Connie Tronbjerg

CITAT



"Margrete 1. havde et liv, der nok kan være svært at sætte sig ind i. I forestillingen forsøger vi at skildre dét liv, og skabe et billede af hendes bånd til de tætteste relationer – for hvem kan man egentlig stole på, og hvem nærer ægte kærlighed for Danmarks mest magtfulde dronning?”

Emma Silja Sångren, skuespiller

Medvirkende

Mette Gregersen


MEDVIRKENDE

Emma Silja Sångren

BAG OM

Margrete 1. (Margrete Valdemarsdatter; født i 1353 på Søborg Slot, død 1412 i Flensborg) var regent af Danmark fra 1375-1412 og dronningkonsort af Norge fra 1363-1380 og af Sverige fra 1363-1364 i sit ægteskab med Haakon 6. af Norge, men regerede senere kongerigerne i sin egen ret. Hun tituleres i dag som Dronning af Danmark, Norge og Sverige i alle tre kongeriger.


Tryk her og du er på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse!

Køb billet

Kommende fore­stillinger