Oh, Josephine

KØBENHAVN TABTE KÆBEN

Dagmarteatret 1928. En sort sangerinde træder ind på scenen kun iført en perlehalskæde og et skørt af bananer. Hun er symbolet på de brølende 20’ere og jazzmusikkens komme. Josephine Baker blæste til kulturkamp i 1920’erne, og vi rammes stadig af vinden i dag.

OH, JOSEPHINE er et musikdramatisk portræt af Danmark i fortid og nutid. I et mix af nykomponeret jazz og tidens ikoniske musik følges Bakers fire besøg i København. OH, JOSEPHINE portrætterer de trykbølger, Baker starter i kraft af sin hudfarve, køn og optræden på de danske varietéscener – fra den første optræden i 1928 og helt frem til 1945, hvor alle aktører i den danske kulturkamp er blevet radikaliseret, paralyseret eller udslettet af den hærgende verdenskrig.


BAKERS KRAFT

Parallellerne mellem 1920’erne og vores samtid er slående: økonomisk ustabilitet, nationalstaternes genkomst, race-diskussioner, efterdønningerne fra en epidemi, flygtningestrømme og ikke mindst krig på europæisk jord. Bakers slagmark var scenen, hvor hun udfordrede verdens forståelse af, hvad en sort kvinde kan gøre og være. Bliv blæst omkuld af Bakers kraft, når hun gæster os i september.

Køb billet

#frigørelse #jazz
#racisme #ligestilling
Spilleperiode
26. - 30. sept. 2023

Scene store sal

Varighed Ca. 75 min.

TID KL. 19.30 LØR. KL. 16

PRIS 225KR. STUDERENDE 125 KR.
UNDER 25 ÅR 75 KR. GEBYR 10 KR.

MEDVIRKENDE ROLF HANSEN, LOUISE KIRSTEN SKOV, MARIE LOUISE VON BÜLOW, HANS FIND MØLLER, MALOU TAKIBO

MANUSSKRIPT THOMAS MARKMANN

INSTRUKTION PELLE NORDHØJ KANN

SCENOGRAFI NIKOLAJ HEISELBERG TRAP

KOMPONIST MARIE LOUISE VON BÜLOW

LYSDESIGN FLORA PELLE BRANDT

KOREOGRAFI GUNILLA LIND

KREATIV PRODUCENT CHRISTINE WORRE KANN

FOTO PER MORTEN ABRAHAMSEN

PRODUCERET AF TEATERGRAD

#frigørelse #jazz
#racisme #ligestilling

30%

Oprør i bananskørt


21%

Racekamp


18%

Hudforskrækkelse


19%

Girl Power-jazz

BAG OM

Josephine Baker (1906-75) nåede i sine 68 leveår at være adoptivmor for 12 børn, spion under 2. Verdenskrig og skelsættende entertainer. Baker nægtede at optræde for segregerede publikum i USA’s sydstater, og hun var den første farvede kvinde, der fik tildelt æren af at blive begravet i Pantheon monumentet i Paris. En ære hun deler med bl.a. Marie Curie og Voltaire.


MEDVIRKENDE

Marie Louise von Bülow

CITAT"En ung sort pige, der vokser op under de fattigste kår, som stort set ikke går i skole, oplever nogle af de voldsomste raceuroligheder i Amerikas historie, bliver gift som 13-årig, og som de fleste kun kender som hende, der danser i et skørt af bananer, men ender med at blive et ikon i kampen mod racisme, modtage de højeste hædersbevisninger for sin rolle i modstandskampen i Frankrig, adoptere 12 børn og til slut blive begravet i Panthéon i Paris – det er da bare den vildeste historie. ”

Thomas Markmann, dramatiker


MEDVIRKENDE

Luise Kirsten Skov

MEDVIRKENDE

Malou Takibo

MEDVIRKENDE

Rolf Hansen

Tryk her og du er på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse!

Køb billet


Kommende fore­stillinger