Peer Gynt?

VI DØR UDEN LØGN

Vi vil gerne lyve dig op i ansigtet, for vi tror på, at løgnen er det smukkeste, vi har. Vi vil gerne hjælpe dig med at lyve, for vi tror på, at det er den bedste hjælp, du kan få. Henrik Ibsen sagde, at tager man livsløgnen fra gennemsnitsmennesket, så dør det. Ingen steder er det mere tydeligt end i Peer Gynt. For i løgnen bor sandheden.

Nu genfortolkes fortællingen om den unge Peer Gynt, i en tid hvor sandhedsrelativisme er blevet hverdagskost. Peer er en mand som svigter sine omgivelser i jagten på egoistiske drømme. Han er en rastløs kamæleon, der rejser verden rundt uden at indse, at hans problemer er selvskabte. En fantast som i sidste ende opnår en dyrt betalt selvindsigt.

LYV MED

Det er TOASTERS huskompagni The Other Eye of The Tiger (TOETT), som tidligere har skabt NUL og Martyrmuseum, der står bag nyfortolkningen af Ibsens Peer Gynt. TOETTs værker er på én og samme tid scene-, billed- og installationskunst, og det er skuespiller Morten Burian, kendt for sin rolle i forestillingen Rocky og i filmen Speak No Evil, der lægger krop til. PEER GYNT? er en interaktiv forestilling, hvor publikum får høretelefoner på og inddrages på mere end én måde. Mød løgnens væsen og lyv med i PEER GYNT?

Køb billet

#selvbedrag #eksistens
#løgn #konsekvens
Spilleperiode
7. - 11. nov. 2023

Scene Store sal

Varighed Ca. 100 min.

TID KL. 19.30 LØR. KL. 16

PRIS 225 KR. STUDERENDE 125 KR.
UNDER 25 ÅR 75 KR. GEBYR 10 KR.

MEDVIRKENDE MORTEN BURIAN

FORFATTER HENRIK IBSEN

MANUSSKRIPT HENRIK GRIMBÄCK

INSTRUKTION HENRIK GRIMBÄCK

SCENOGRAFI IDA GRARUP
DRAMATURG MIRIAM FRANDSEN

LYSDESIGN SÚNI JOENSEN

LYDDESIGN ASGER KUDAHL, DANIEL FOGH

PRODUCERET AF HUSETS TEATER, THE OTHER EYE OF THE TIGER (TOETT), TOASTER

#selvbedrag #eksistens
#løgn #konsekvens

32%

Interaktiv løgnedetektor

27%

Kamæleon

38%

Fantast

3%

Selvindsigt

MEDVIRKENDE

Morten Burian

CITAT"Jag tror att publikum kan glädja sig till en upplevelse, där både huvud och sanser kommer i spel. En föreställning med ett annorlunda formgrepp där man kommer upptäcka gamla saker om sig själv, som man inte kände och nya saker om en gammal dramatiker, som man trodde man kände. Skrattet, sinnligheten och estetiken går hand i hand i en föreställning som rör sig kring vår tids viktigaste fråga”

Henrik Grimbäck, instruktør

BAG OM

Peer Gynt er et dramatisk digt af Henrik Ibsen. Stykket fik premiere på Christiania Theater i Christiania (i dag Oslo) i 1876, hvor komponisten Edvard Grieg skrev 26 satser og sange til teaterstykket. Historien gør nar af Norges provinsielle selvovervurdering og er baseret på sagnene om Peer Gynt, der var rensdyrjæger fra Gudbrandsdalen i 1600-tallet.Tryk her og du er på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse!

Køb billet

Anmeldelser

StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne

"Det kræver ekstrem forberedelse og mod at turde lade publikum få så stort et ansvar, for uden dem har fortællingen ikke en chance."

KULTURBUNKEREN

StjerneStjerneStjerneStjerne

"Det er imponerende og ofte ganske skægt, hvad gruppen omkring Morten Burian i hovedrollen har fundet på."

FREDERIKSBORG AMTS AVIS

"Stærkt underholdende version"

POV INTERNATIONAL

Kommende fore­stillinger