Jeg Går!

ANGSTEN I MØRKET

En mørk aften i kølvandet på #MeToo begynder en kvinde at gå. Hun går for sin søn, for sin mand, for sin datter, for sin mor, for sig selv og for alle de kvinder og mænd, hun kender og elsker.

JEG GÅR! er en personlig forestilling om angsten for at gå alene i mørket, på øde steder og frygten for mænd. Ikke alle mænd. Men de mænd, der gemmer sig i skyggerne, som sniger sig ind på én og kidnapper, voldtager og myrder. Skuespiller og dramatiker Mei Oulunds monolog er inspireret af egne oplevelser og den bølge af angst, som skyllede ind over de sociale medier i 2021 under hashtagget #textmewhenyougethome. Her delte kvinder fra hele verden deres frygt for at gå alene hjem i mørket.

POWERWALK

De fleste kvinder kender til angsten for at færdes alene i mørket. En angst, der burde være irrationel, for hvor ofte sker det rent faktisk, at kvinder bliver overfaldet? Ikke desto mindre har den indflydelse på, hvordan kvinder agerer i det offentlige rum, hvilke strategier de lægger, når de skal hjem fra byen om natten, og om de går den aftentur, de har lyst til. Dagbladet Information skrev ”overrumplende stærkt #MeToo-teater” om Oulunds powerwalk, der nægter at bøje sig for angsten.

Trigger warning: I monologen omtales emner som overgreb og drab.

Køb billet

#angst #køn
#frihed #metoo
Spilleperiode
28. JAN - 1. FEB. 2025

Scene Ny sal

Varighed CA. 60 min.

TID KL. 19.30, LØR. KL. 16

PRIS 225 KR. STUDERENDE 125 KR.
UNDER 25 ÅR 75 KR. GEBYR 15 KR.


MEDVIRKENDE MEI OULUND

TEKST MEI OULUND

INSTRUKTION LEIV ARNE KJØLLMOEN

SCENOGRAFI LEIV ARNE KJØLLMOEN

KOMPONIST RANDI PONTOPPIDAN

VIDEODESIGN ADAM RYDE ANKARFELDT

VIDEOTEKNIK NICOLAI LORENTZEN

DRAMATURG METTE KRUSE

FOTO SØREN MEISNER, LARS WAHL

TRAILER SØREN MEISNER

PRODUCERET AF ODSHERRED TEATER

#angst #køn
#frihed #metoo

26%

Når mørket taler

31%

Power walk

25%

Opladet mobil

28%

Metoo-teater

Anmeldelser

”Kvindens frygt for at gå tur alene i mørket er blevet til overrumplende stærkt #MeToo-teater”

Dagbladet Information

StjerneStjerneStjerneStjerne

"Har Mei Oulund nogensinde været bedre på en scene? Næppe. Vi fornemmer hendes angst, men mærker hendes trods, fordi hun nægter at bøje sig for angsten, også selvom det betyder, at hun må udfordre den"

CPH Culture

REPLIK"Jeg går aldrig alene på en øde, mørk strand. Selvfølgelig gør jeg ikke det. Jeg er jo ikke idiot.”

BAG OM

Drabet på den 33-årige kvinde, Sara Everard, i London i 2021 udløste en bølge af reaktioner fra kvinder under hashtagget #textmewhenyougethome.
På sociale medier delte kvinder fra hele verden deres frygt for at færdes alene i det offentlige rum efter mørkets frembrud.

MEDVIRKENDE

Mei Oulund


CITAT

”Vi har alle delt vores live-lokation. Vi har alle skiftet sko. Vi har alle holdt vores nøgler mellem fingrene. Vi har alle lavet telefonopkald – både ægte og falske. Vi har alle gemt vores hår bag jakken. Vi er alle løbet ned ad mørke gader. Vi har alle gennemtænk vores flugt-
ruter.”

Lucy Mountain, influencer, 2021


Tryk her og du er på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse!

Køb billet

Kommende fore­stillinger