United Change

ET GLOBALT FÆLLESAREAL

Kokassebanko (ja, du læste rigtigt), en undervandskoncert, DJ’s og madboder. En animeret tidsrejse tilbage til urskovene og et klimamedley med 150 gospelsangere. Udstillinger og en monolog om lykkeligt overforbrug fra et bjerg af skrald. For bare 100 kr. får du en scenekunstnerisk totalinstallation i udvalgte verdensmål, når Teatret Svalegangens scener, gader og baggårde forvandles til en klima-vejfest for hele byen.

I år er vores fokus på verdensmål om klimaet, men ambitionen med UNITED CHANGE er at skabe et globalt fællesareal, der udforsker, hvordan alle 17 verdensmål kan blive til engagerende scenekunst. Det handler om at se nye muligheder via kunsten. At kunst indeholder en kapital af viden, erfaring, kraft og fantasi, som kan føre til handling i kampen for vores fælles klode.

VERDENSMÅL ISCENESÆTTES

Det verdensberømte kunstnerkollektiv Between Music fører dig under vand, når de opfører undervandskoncerten BELOW THE SURFACE live fra glastanke tilsat flydende videokunst. Satirikerduoen Mads Kamp og Jesper B. Hansen har udviklet gameshowet KOKASSEBANKO, der hostes af skuespiller Anders Brink og en ægte ko. Klimamedley’et DET ER DIT VALG opføres af Aarhus Gospel Singers, og så kan du se frem til overgangsritualet ODE TIL JORDEN med skuespillerne Maibritt Saerens og Sidsel Agensø flankeret af en animeret tidsrejse til urskovenes tid. Desuden får Line Knutzsons satiriske monolog GLADE BÆREDYGTIGE DAGE repremiere i Ryesgade, hvor skuespiller Kirstine Hedrup hylder lykkeligt, overgearet overforbrug. Monologen er gratis, så sving forbi med dine indkøbsposer og grin med.

Psst…alle er velkomne til vejfesten med eller uden billet til forestillingerne.

NB. ved køb vælges et af disse startpunkter: Store Sal, Ny Sal, Café Svalegangen, Lille Scene.

Køb billet

#FNsVerdensmål #Forandring
#Fremtid #Fællesskab
Spilleperiode
26. - 30. maj. 2020

Scene Teatret Svalegangens sale, gader og baggårde

Varighed ca. 120 min.

PRIS 100 KR.

KONCEPT OG IDE PER SMEDEGAARD

SKUESPILLERE KIRSTINE HEDRUP, ANDERS BRINK, MAJBRITT SAERENS OG SIDSEL AGENSØ

SANGERE AARHUS GOSPEL SINGERS

PERFORMERE LAILA SKOVMAND OG NANNA BECH

DANSERE LIONEL AH-SOU, GIORGIA REITANI

DRAMATIKERE LINE KNUTZON, VIVIAN NIELSEN, MADS KAMP OG JESPER B. HANSEN

KOMPONISTER LAILA SKOVMAND OG RUNE HERHOLDT

SCENOGRAFI EILEV SKINNARMO

KOREOGRAFER MARIE BROLIN TANI OG DAVID PRICE

LYSDESIGN HENRIK SLOTH

LYDDESIGN ANTON BAST

KOSTUMER MARIANNE MEYER

ANIMATION LARS HEMMINGENSEN NØRGAARD

STØTTET AF NRGI'S VÆRDIPULJE, EUROPÆISK KULTURREGION, REGION MIDT, AARHUS KOMMUNE, VIBORG KOMMUNE, DEN JYSKE KUNSTFOND, SPAR NORD FONDEN, STØTTEFORENINGEN FFH OG EGE FONDEN

GANGBESVÆREDE EVENTEN ER IKKE EGNET TIL GANGBESVÆRREDE

PRODUCERET AF TEATRET SVALEGANGEN

#FNsVerdensmål #Forandring
#Fremtid #Fællesskab

17%

Global gadefest

33%

Kollektivt wakeup-call

21%

Grøn karma

29%

Mapping our future

BELOW THE SURFACE

Laila Skovmand (performer), Nanna Bech (performer), Laila Skovmand (komponist), Eilev Skinnarmo (scenografi),

GLADE BÆRE-DYGTIGE DAGE

Kirstine Hedrup (skuespiller), Line Knutzon (dramatiker), Per Smedegaard (instruktør), Eilev Skinnarmo (scenograf), Marie Brolin Tani (koreografi), David Price (koreografi), Giorgia Reitani (danser) og Lionel Ah-Sou (danser).

Det er dit valg

Aarhus Gospel Singers, Eilev Skinnarmo (scenografi), Rune Herholdt (sanger og korleder)

ODE TIL JORDEN

Vivian Nielsen (dramatiker), Maibritt Saerens (skuespiller), Sidsel Agensø (skuespiller), Eilev Skinnarmo (scenografi), Lars Hemmingensen Nørgaard (animation)

KOKASSEBANKO

Anders Brink (skuespiller), Mads Kamp (tekst og koncept), Jesper B. Hansen (tekst og koncept), Eilev Skinnarmo (scenografi), GotFat Productions (video)

DEBAT

I FiktionsForstyrrelser forstyrrer vi rammerne for den klassiske debat direkte fra scenen ved hjælp af skuespillere og fiktive scenarier.


Skuespiller Mette Rønne og instruktør Morten Lundgaard har iscenesat to pop-up-debatter, som kommer til at foregår på Verdensmålspladens foran teatret d. 28.5 og d. 30.5 kl. 21. De to debatter tager afsæt i klimadiskussionen og dens mange facetter.

Bagom


Visionen med UNITED CHANGE er at skabe en iscenesættelse af alle verdensmål over en fireårig periode sammen med nogle af Danmarks bedste kunstnere og en række støttegivere, videnspartnere og erhvervssamarbejder. Rejsen begynder i år, men drømmen er at det hele kulminerer i et kæmpe interaktivt event i 2023, der vil tale til dine sanser og din lyst til at være med. Vejen til forandring er lang, men vi handler nu. Og vi handler sammen. Det er UNITED CHANGE!

Citat


”Hvordan tager vi verdensmålene til os? Gør dem til et projekt for os selv i vores egen hverdag? Scenekunsten kan skabe oplevelser, der kan starte den proces. Fra et minde til en refleksion, fra en tanke til en handling. Det lyder måske frelst, men der er brug for ambitioner, store armbevægelser og handling.”


Per Smedegaard, konceptansvarlig og direktør

Tryk på knappen "køb billet" og du er godt på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse.


Køb billet

Partnere

KUNSTNERISKE PARTNERE

 • BLACK BOX DANCE COMPANY
 • THE ANIMATION WORKSHOP
 • MIDTJYSK 3D SERVICE
 • TEATRET SVALEGANGEN (LEAD PARTNER)

VIDENSPARTNERE

 • ENERGIMUSEET
 • DET GRØNNE MUSEUM
 • EGE TÆPPER
 • NRGi

KOMMUNIKATIONSPARTNERE

 • SCENET
 • EUROPÆISK KULTURREGION
 • AARHUS CITY FORENING

Tryk på knappen "køb billet" og du er godt på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse.


Køb billet

Kommende fore­stillinger