Det Fortrolige Rum

POLITIKERSPIN, TÅGESNAK, KRYPTISKE PARAGRAFFER

I en ‘Kafkask’ komedie går journalisten FRANK til angreb på Christiansborgs mure for at få adgang til DET FORTROLIGE RUM, som politikerne har skabt. Det rum, der holder ham ud i strakt arm og forhindrer ham i at kigge dem over skulderen. Mens FRANK udfordrer politikerne til at åbne op, hvirvles han ind i politikerspin, tågesnak, kryptiske paragraffer og papir fuld af sorte overstregninger.

I et mash-up af drama, dokumentar og filmklippet dialog med virkelighedens politikere kæmper Frank for at forstå Offentlighedsloven, den lov der styrer hvad vi må vide, og hvad vi ikke længere må vide.

FRANK FARER VILD

Gang på gang farer FRANK vild og trækker publikum med sig ned i forvirringens sump. Heldigvis griber en virkelig journalist ind og får stakkels FRANK og publikum tilbage på sporet. Ina- Miriam Rosenbaum præsenterer i samarbejde med Teatret Svalegangen DET FORTROLIGE RUM – en vild, anderledes, tankevækkende og rystende morsom satire. Dette er møgsagen, som alle vil glemme.

#Politik #Magt
#Mørklægning #Afdækning
Spilleperiode
7. feb - 12. mar 2022

Varighed ca. 95 min. unden pause

MEDVIRKENDE ANDERS BUDDE CHRISTENSEN

DEN VIRKELIGE JOURNALIST SOFIE BUCH HOYER

IDÉ INA-MIRIAM ROSENBAUM

TEKST KRISTIAN HALKEN

INSTRUKTION INA-MIRIAM ROSENBAUM

SCENOGRAFI SIGNE KROGH

VIDEODESIGN SIGNE KROGH

FILMKLIP NILS AASHOLM

CO-PRODUKTION AF OFF OFF/PRODUKTION OG

TEATRET SVALEGANGEN

#Politik #Magt
#Mørklægning #Afdækning

17%

Bureaukratisk tågesnak

24%

Politisk satire

32%

Borgen 4real

27%

Teatralsk afdækning

BAG OM

I 2013 vedtages en ny lov af en bred forligskreds i Folketinget båret igennem af et behov hos politikerne for 'et fortroligt rum', hvor ingen kigger dem over skuldrene i processerne med at lovgive og forvalte. I 10 år op til lovens vedtagelse, foregår en række hændelser, som er præget af mørklægning, markante kovendinger, og misinformation. Politikere der stemmer for loven føler sig efterfølgende ført bag lyset og forlanger loven revideret. Dette forsøges uden held i 2014, 2016, 2018 under vekslende regeringer på begge sider af gulvet. Så sent som i april 2020 anbefaler ytringsfrihedskommissionens rapport at loven revideres. Men heller ikke denne gang sker det.

MEDVIRKENDE

Anders Budde Christensen

MEDVIRKENDE

Sofie Buch Hoyer

CITAT”Offentlighedsloven ligger under alle møg-sager fra Christiansborg. Det er den lov der styrer, hvad vi som borgere kan få at vide og dermed også, hvordan vi kan forholde os til sagerne. Loven, i sin nuværende form, var 12 år om at blive vedtaget. Det i sig selv har en indbygget absurditet, som kan foldes underholdende ud på scenen. Og det pirrer min humoristiske sans, at alle der er i opposition ønsker loven revideret. Men så snart de kommer i regering, så vil de ikke høre tale om en revision.”


Ina-Miriam Rosenbaum, instruktør

Turnekontakt


Helle Tolstrup

Tlf. 87 32 24 40

helle@svalegangen.dk

Kommende fore­stillinger