Det Fortrolige Rum

FRANK FARER VILD

Ina-Miriam Rosenbaums Projekt Glemmebogen præsenterer i samarbejde med Teatret Svalegangen DET FORTROLIGE RUM – en rystende morsom satire om Christiansborgs mørklagte gange. Dette er møgsagen, som alle vil glemme!

I et mash-up af dokumentar, drama og filmklippet dialog med virkelighedens politikere kæmper journalisten Frank for at forstå offentlighedsloven. Den lov, der styrer, hvad vi borgere må vide, og hvad vi ikke længere må vide. Gang på gang farer Frank vild og trækker publikum med ned i forvirringens sump. Heldigvis griber en virkelig journalist ind og får Frank og publikum på rette spor.


SORTE OVERSTREGNINGER OG TÅGESNAK

DET FORTROLIGE RUM er en ‘Kafkask’ komedie om journalisten Frank, der går til angreb på Christiansborgs mure og offentlighedsloven. En lov, der holder ham ud i strakt arm, og forhindrer ham i at kigge politikerne over skuldrene. Mens Frank udfordrer dem til at åbne op, hvirvles han ind i politikerspin, tågesnak, paragraffer og papirer fuld af sorte overstregninger. En virkelighed, han ikke i sin vildeste fantasi havde forestillet sig i det demokratiske Danmark.

Køb billet

#Politik #Magt
#Mørklægning #Afdækning
Spilleperiode
22. jan. - 5. feb. 2022

Scene Store sal

Varighed ca. 95 min. uden pause

TID KL. 19.30 LØR. KL. 16

PRIS 225 KR. STUDERENDE 135 KR.
UNDER 25 ÅR 65 KR. GEBYR 10 KR.


MEDVIRKENDE ANDERS BUDDE CHRISTENSEN

DEN VIRKELIGE JOURNALIST SOFIE BUCH HOYER

IDÉ INA-MIRIAM ROSENBAUM

TEKST KRISTIAN HALKEN

INSTRUKTION INA-MIRIAM ROSENBAUM

SCENOGRAFI SIGNE KROGH

VIDEODESIGN SIGNE KROGH

FILMKLIP NILS AASHOLM

CO-PRODUKTION AF OFF OFF/PRODUKTION OG

TEATRET SVALEGANGEN

#Politik #Magt
#Mørklægning #Afdækning

17%

Bureaukratisk tågesnak

24%

Politisk satire

32%

Borgen 4real

27%

Teatralsk afdækning

BAG OM

I 2013 vedtages en ny lov af en bred forligskreds i Folketinget båret igennem af et behov hos politikerne for ’et fortroligt rum’, hvor ingen kigger dem over skuldrene i processerne med at lovgive og forvalte.I 10 år op til lovens vedtagelse foregår en række hændelser, som er præget af mørklægning, markante kovendinger og misinformation. Politikerne der stemmer for loven føler sig efterfølgende ført bag lyset og forlanger loven revideret. Det forsøges uden held i 2014, 2016 og 2018 under vekslende regeringer på begge sider af gulvet. Så sent som i april 2020 anbefaler ytringsfrihedskommissionens rapport, at loven revideres. Men heller ikke denne gang lykkedes det.

MEDVIRKENDE

Anders Budde Christensen

MEDVIRKENDE

Sofie Buch Hoyer

CITAT"Offentlighedsloven ligger under alle møg-sager fra Christiansborg. Det er den lov, der styrer, hvad vi som borgere kan få at vide og dermed også, hvordan vi kan forholde os til sagerne. Loven, i sin nuværende form, var 12 år om at blive vedtaget. Det i sig selv har en indbygget absurditet, som kan foldes underholdende ud på scenen. Og det pirrer min humoristiske sans, at alle der er i opposition ønsker loven revideret. Men så snart de kommer i regering, så vil de ikke høre tale om en revision.”

Ina-Miriam Rosenbaum, instruktør

Tryk her og du er på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse!

Køb billet

Kommende fore­stillinger