Det Fortrolige Rum

FRANK OG OFFENTLIGHEDSLOVEN

Ina-Miriam Rosenbaums Projekt Glemmebogen præsenterer i samarbejde med Teatret Svalegangen DET FORTROLIGE RUM – en fremtidskomedie om offentlighedsloven og Christiansborgs mørklagte gange.

Frank er journalist. Frank bor i fremtiden, i Danmark anno 2068. Der er en mærkelig virus på spil, og Mette Frederiksen er stadig statsminister, selvom ingen har set hende i 30 år! Her i sin isolationsboble støder Frank på offentlighedsloven, den lov, der styrer, hvad vi borgere må vide, og hvad vi ikke må vide. Frank begynder at grave dybt i paragrafferne men farer vild i Christiansborgs mørke.


SORTE OVERSTREGNINGER OG TÅGESNAK

DET FORTROLIGE RUM er en dybdeborende satire af Kristian Halken, som er både til at grine og græde over. Heldigvis griber journalist Sofie Buch Høyer ind og hjælper Frank og publikum med at forstå de snørklede paragraffer og konsekvenserne af dem. Et oprør ulmer og snart hvirvles Frank ind i politikerspin, tågesnak og papirer fyldt med sorte overstregninger. En virkelighed, han ikke i sin vildeste fantasi havde forestillet sig i et demokratisk Danmark.

Køb billet

#Politik #Magt
#Mørklægning #Afdækning
Spilleperiode
22. jan. - 5. feb. 2022

Scene Store sal

Varighed ca. 80 min. uden pause

TID KL. 19.30 LØR. KL. 16

PRIS 225 KR. STUDERENDE 135 KR.
UNDER 25 ÅR 65 KR. GEBYR 10 KR.


MEDVIRKENDE ANDERS BUDDE CHRISTENSEN

DEN VIRKELIGE JOURNALIST SOFIE BUCH HOYER

IDÉ OG INSTRUKTION INA-MIRIAM ROSENBAUM

TEKST KRISTIAN HALKEN

SCENOGRAFI OG VIDEODESIGN SIGNE KROGH

LYSDESIGN HENRIK SLOTH

LYDDESIGN ANTON BAST

FILMKLIPPER NILS AASHOLM

VIDEOTEKNIK JENS HANSEN

FORESTILLINGSLEDER ISE KLYSNER KJEMS

ØVRIGE MEDVIRKENDE SOFIA MEHLUM, SØREN BANG JENSEN, ANNA UR KONOY, HENRIK WEEL, KARIN BANG HEINEMEIER, KRISTIAN HALKEN, ANDREAS JEBRO, SOLBJØRG HØJFELDT OG INA-MIRIAM ROSENBAUM

CO-PRODUKTION AF OFF OFF/PRODUKTION OG

TEATRET SVALEGANGEN

#Politik #Magt
#Mørklægning #Afdækning

17%

Bureaukratisk tågesnak

24%

Politisk satire

32%

Borgen 4real

27%

Teatralsk afdækning

CITAT

“Lykkeligvis slutter Rosenbaum sin demokrati-tetralogi på toppen. Den sidste fortælling, Det Fortrolige Rum, en effektiv sci-fi om de samfundsmæssige eftervirkninger af Offentlighedsloven anno 2013, står således tilbage som den stærkeste af de fire. Her forløses det tunge stof elegant, morsomt og som andet end velment kronikteater, ja faktisk som scenekunst.”

Weekendavisen

CITAT

“Det er det politiske engagement, der gør denne forestilling så levende. Det er iscenesættelsens timing, der gør den så  morsom. Og det er vanviddet, der løfter den til fængende satire.”

Dagbladet Information

MEDVIRKENDE

Anders Budde Christensen

MEDVIRKENDE

Sofie Buch Hoyer

BAG OM

I 2013 vedtages en ny lov af en bred forligskreds i Folketinget båret igennem af et behov hos politikerne for ’et fortroligt rum’, hvor ingen kigger dem over skuldrene i processerne med at lovgive og forvalte.I 10 år op til lovens vedtagelse foregår en række hændelser, som er præget af mørklægning, markante kovendinger og misinformation. Politikerne der stemmer for loven føler sig efterfølgende ført bag lyset og forlanger loven revideret. Det forsøges uden held i 2014, 2016 og 2018 under vekslende regeringer på begge sider af gulvet. Så sent som i april 2020 anbefaler ytringsfrihedskommissionens rapport, at loven revideres. Men heller ikke denne gang lykkedes det.

CITAT

"Offentlighedsloven ligger under alle møg-sager fra Christiansborg. Det er den lov, der styrer, hvad vi som borgere kan få at vide og dermed også, hvordan vi kan forholde os til sagerne. Loven, i sin nuværende form, var 12 år om at blive vedtaget. Det i sig selv har en indbygget absurditet, som kan foldes underholdende ud på scenen. Og det pirrer min humoristiske sans, at alle der er i opposition ønsker loven revideret. Men så snart de kommer i regering, så vil de ikke høre tale om en revision.”

Ina-Miriam Rosenbaum, instruktør

Tryk her og du er på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse!

Køb billet

Turne 2022

07. feb. Vejle Musikteater

08. feb. Vendsyssel Teater

09. feb Vesthimmerlands Musikhus

10. feb. Esbjerg Musikhus

12. feb. Korinth Kulturhus

14. feb. Herlev Teater

16. feb. St. Heddinge, Snurretoppen

17. feb. Næstved, Teatersalen

21. feb. Rønne Theater

24. feb. Helsingør Teater

28. feb. Randers Teater

01. marts Aabenraa, Musik og Teaterhuset, Sønderjyllandshallen

02. marts Odense, Momentum

03. marts Odense, Momentum

04. marts Kolding Egnsteater

05. marts Kolding Egnsteater

08. marts Limfjordsteatret

09. marts Limfjordsteatret

11. marts Flensborg, Duborg-Skolen

12. marts Roskilde, Laboratoriet

Kommende fore­stillinger