Historien Om Mig

VELKOMMEN I SKOVEN

Trine besøger Maibritt på et skovsanatorium, hvor terapien er løvskovsbade og nedgravning i levende muld og lunt mycelium. Maibritt er blevet indlagt med en dyb depression over at det, trods alle gode intentioner, stadig går helt ad helvede til med klimaet. Trine lever et relativt godt liv som klimaaktivist, men hverdagen er præget af kapitalistisk forårsaget stress, som vækker følelser af utilstrækkelighed.

Sanatoriet virker forladt. Er healeren i virke­ligheden en kunstig intelligens, der ved selvlæring opsamler viden om den menneskelige psykologi? Til begges skræk erfarer Trine og Maibritt, at selve JEG’ets konstruktion er årsagen til vores klimaudfordringer.

NOGET MÅ DØ

HISTORIEN OM MIG lægger to kvinder og verdens­samfundet på den psykologiske briks. For hvad er det inde i os, som kolliderer mellem det gode liv og et grønnere liv? Som art har vi reguleret vores adfærd, men vores forbrug er stort set gået fri. Noget i os må dø. Men hvem er fremtidens menneske, og kan det samarbejde på tværs af egne komfortbehov? Oplev to af landets mest markante skuespillere i en dybderensende satire, der mixer klimaskam og skovterapi med Freud og neuroaffektiv udviklingspsykologi.

Køb billet

#klima #bæredygtighed
#fremtid #psykologi
Spilleperiode
1. - 29. apr. 2023

Scene NY SAL

TID KL. 19.30, LØR. KL. 16

PRIS 225 KR. STUDERENDE 135 KR.
UNDER 25 ÅR 65 KR. GEBYR 10 KR.

MEDVIRKENDE MAIBRITT SAERENS, TRINE PALLESEN
MANUSKRIPT
 VIVIAN NIELSEN

INSTRUKTION NIELS ERLING

SCENOGRAFI MIKKEL ROSTRUP

LYSDESIGN HENRIK SLOTH

LYDDESIGN ANTON BAST

SCENEPRODUKTION FOLKES GARAGE

INSTRUKTØRASSISTENT MATILDE BREGNHØJ

FOTO CREATIVE ZOO, MONTGOMERY

PRODUCERET AF TEATRET SVALEGANGEN OG POWERACT

#klima #bæredygtighed
#fremtid #psykologi

15%
Skovterapi

21%
Dybderens

26%
Psykisk paradigmeskift

28%
Indre klimakamp

BAG OM

I 2015 kortlagde dramatiker Vivian Nielsen de væsentligste fakta fra FN’s 3000 siders lange klimarapport i forestillingen NO PLANET B. I 2021 er klimaproblematikken åbenbar, og de 17 verdensmål er for længst blevet vedtaget. Men hvad gør vi selv? HISTORIEN OM MIG er den naturlige efterfølger til NO PLANET B. Teater som ser indad, ind i os mennesker for at forstå, hvorfor vi har skabt en verden på randen af kollaps, og hvorfor vi har svært ved at gribe ind.

MEDVIRKENDE

Maibritt Saerens

CITAT”Hvorfor har vi svært ved at skabe en virkelig hurtig og effektiv grøn omstilling? Vi vil ind til kernen af fortællingen om vores civilisation. Fortællingen om os selv. Hvad er dit og mit narrativ om det gode liv? Og er det narrativ bæredygtigt? Kan vi skifte perspektiv og fortælle en ny historie om os selv? Det vil vi undersøge. Og vi kigger vi på alle niveauer. Menneskeligt, politisk, kulturelt."

Vivian Nielsen, dramatiker

MEDVIRKENDE

Trine Pallesen


CITAT"HISTORIEN OM MIG er nok den vigtigste forestilling, jeg har været med til at lave. En pioner set i forhold til at undersøge, hvad fa’en vi har gang i som mennesker overfor os selv og kloden. Hvorfor kan vi ikke samarbejde på tværs af landegrænser, på tværs af jeg-grænser, så vi kan løse klimaproblematikken?"

Maibritt Sarens, skuespiller

Tryk her og du er på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse!

Køb billet

Kommende fore­stillinger