Valgaften

SPILLET OM MAGTEN

Vil du være live-publikum, når Danmarks ­næste statsministervalg sendes direkte fra ­Teatret Svalegangen? VALGAFTEN er en stærk komedie om et kommende statsministervalg, der er forvandlet til et hårdtpumpet game show.

Tre kandidater konkurrerer om din stemme. Mød Henrik der har aktienoteret sig selv under valgsloganet ”Jeg bruger den CO2, du sparer”. Christine kandiderer på en platform om ligestilling, du har sikkert set hendes logo, der er et lighedstegn. Og sidst, men ikke mindst, Valdemar, der går til valg på flere fangeøer for afviste asylansøgere. Hvem får din stemme? Du bliver publikum til tv-branchens største underholdningsprogram, hvor Danmarks nye statsminister findes på lidt over 2 timer.


HÆSBLÆSENDE TV-COCKTAIL

Instruktør Niels Erling og det ­unge dramatikertalent Niclas Askan Johansen mixer sammen med seks skuespillere en hæsblæsende TV-cocktail, hvor der er skruet helt op for underholdsværdien og helt ned for troværdigheden. Din sms-stemme afgør forestillingens handling, så hold mobilen klar! Tag med, når vi opløser skellet mellem politik og underholdning og sammen finder Danmarks næste statsminister i denne bizarre game show-komedie fra en nær fremtid.

NB: Der bruges stroboskoplys i dele af forestillingen og store mængder uskadelig teaterrøg.

Køb billet

#demokrati #medier
#underholdning #magt
Spilleperiode
11. feb. - 11. mar. 2023

Scene STORE SAL

Varighed 130 min. inkl. pause

TID KL. 19.30, LØR. KL. 16

PRIS 225 KR. STUDERENDE 135 KR.
UNDER 25 ÅR 65 KR. GEBYR 10 KR.


MEDVIRKENDE BOLETTE ENGSTRØM BJERRE, KAJA KAMUK, ASHOK PRAMANIK, ALLAN HELGE JENSEN, EMIL VEBER RASMUSSEN, EMMA SILJA SÅNGREEN
MANUSKRIPT 
NICLAS ASKHAN JOHANSEN

INSTRUKTION NIELS ERLING

SCENOGRAFI EILEV SKINNARMO

VIDEODESIGN EILEV SKINNARMO

LYSDESIGN HENRIK SLOTH

LYDDESIGN ANTON BAST

MUSIK MARC BREIDFJORD

REGISSØR HELENE JENSEN

MAKEUP SOFIE OVERGAARD STENHOLT

SCENEPRODUKTION FOLKES GARAGE

INSTRUKTØRASSISTENT CAMILLE HJERNØE

FOTO CREATIVE ZOO, MONTGOMERY

PRODUCERET AF TEATRET SVALEGANGEN

#demokrati #medier
#underholdning #magt

23%

Statsministervalg på steroider

19%

Gameshow

32%

Ekstra fed valgflæsk

26%
Dystopisk komedie

Anmeldelser

StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne

"Demokratisk dommedagsshow er overraskende sjovt – og skræmmende tæt på sandheden."

Kristeligt Dagblad

StjerneStjerneStjerneStjerne

”I Valgaften går alle virkemidlerne op i en højere, skræmmende, underholdende enhed.”
Jyllands-Posten

StjerneStjerneStjerneStjerne

"Du kan derfor trygt svinge forbi Svalegangen hvis du trænger til at grine af folkestyret, klimakatastrofen og jordens nært forestående undergang."

WRDSMTH

StjerneStjerneStjerneStjerne

"Humoren er skæv, tempoet hæsblæsende og farcen tyk af sit eget spin."
Kulturnyt

"Hvis Valgaften lyder vanvittig og som et grotesk vrængbillede af en virkelighed, som ellers er grotesk nok, er det, fordi den er det."

Atlas Magasin

DEBAT 21.02

Efter forestillingen den 21. feb. debatterer Jyllands-Postens chefredaktør Marchen Neel Gjertsen og Teatret Svalegangens direktør Per Smedegaard skillelinjen mellem politik og underholdning. Hvordan sørger man for, at politik er interessant men samtidig sagligt? Debatten er arrangeret af Mit JP.

Arrangementet er gratis for alle, der har købt billet til aftenens forestilling.

CITAT"Valgaften er en helt sindssyg forestilling. Det er demokratiets grundessens - valghandlingen - taget til den mest groteske ekstrem: Verden er i undtagelses-tilstand, alt er død og ødelæggelse, en høne stiller op til statsminister-posten og alle øvrige kandidater er forblændet af magtliderlighed og økonomiske interesser. Det har været et vidunderligt paradoksalt sted at udforske: Alt er lort, men underholdes, det vil vi kraftedme stadig. Om det så er det sidste, vi gør!"

Niels Erling, instruktør

MEDVIRKENDE

Bolette Engstrøm Bjerre

MEDVIRKENDE

Ashok Pramanik

REPLIK”Sammen tager vi aldrig fejl. Er I klar til at møde deltagerne?"

MEDVIRKENDE

Emma Silja Sångreen

CITAT”Tænk på italienernes Berlusconi og Bebe Grillo, USA’s Trump, briternes Boris Johnson eller brasilianernes Bosonaro. Det virker som et mønster: Som om den nihilistiske, idealløse og klovneagtige figur i politik er blevet en magtfaktor. Den outrerede og forargende adfærd virker faktisk som strategi. Den medfører gratis PR for milliarder. Medierne kan ikke få sig selv til at slukke for kameraerne, og vi kan ikke se bort.”

Niclas Ashkan Johansen, dramatiker

MEDVIRKENDE

Emil Veber Rasmussen

MEDVIRKENDE

Kaja Kamuk

CITAT”Jeg glæder mig til at opleve, at publikum spiller publikum! Forestillingens forløb bestemmes på stedet og er 100% afhængig af, hvilken kandidat publikum stemmer på. Som skuespiller kommer det til at kræve et kæmpe forarbejde, en god portion is i maven og frem for alt et kæmpestort tilstedevær. Det kommer til at sitre. Det bliver fedt.”

Bolette Engstrøm Bjerre, skuespiller

MEDVIRKENDE

Allan Helge Jensen

Tryk her og du er på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse!

Køb billet


Kommende fore­stillinger