De Stuerene

ET NYT PARTI BRYDER UD

Året er 1995. Forandringer er på vej, og store politiske ­sager præger landet. Globalisering, internationalisering og vigende landegrænser er den nye virkelighed sammen med begreber som “multikulturel”, “multietnisk” og “samtalekøkkener”. Samme år træder et nyt parti ind på den politiske scene klar til kamp for danske værdier. Som udbrydere af Fremskridtspartiet blev de hurtigt dømt ude, men i dag, to årtier senere, står de forrest i dansk ­politik. Drømmen om indflydelse gik i opfyldelse. Forelskelsen i Danmark blev gengældt.


Men skandalesagerne og kontroversielle udtalelser har ­altid været DF’s faste følgesvend. Så fik Nyrup ret? Bliver Danmarks største borgerlige parti aldrig stuerent, eller har nye partier overtaget den beskidte rolle? DE STUERENE er en debatskabende danmarkskrønike, der fortæller succeshistorien om DF — fra de blev dømt ude af det politiske parnas til positionen i forreste geled.


PIA FÅR MEGAFONEN

I en blanding af fortælling, portrættering og satire går fem spillere fra Mungo Park Kolding tæt på Kjærsgaard, Thulesen Dahl, Messerschmidt og andre ­nøglepersoner fra det politiske eventyr. Interesserer man sig for DF — som støtte, modstander eller midt imellem — vil man i DE STUERENE kunne udforske den største historie i dansk politik i de seneste 20 år. I alle årene har DF domineret den offentlige debats indhold og tone velvidende, at frem-tiden tilhører den, som tager mælet. Mungo Park Kolding har tilmed givet Pia megafonen og ladet hende forfatte stykkets prolog, der fremføres uredigeret. Vi er spændte!


Køb billet

#Værdier #Politik
#Danmark #Samfund
Spilleperiode
22. - 26. nov 2016

Scene Ny sal

Varighed 130 INKL. PAUSE min.

TID 19.30, LØR 16.00

PRIS 95 - 195 KR.


MEDVIRKENDE TINE GOTTHELF, FRANK THIEL, MARIE NØRGAARD, ANNE VESTER HØYER OG CARL-CHRISTIAN RIESTA

TEKST LINE MØRKEBY, JENS KORSE, MICHAEL SCHØT M.FL.

IDE LASSE BO HANDBERG

INSTRUKTION KASPER SEJERSEN

SCENOGRAFI LOUISE BECK

PROLOG PIA KJÆRSGAARD

LYSDESIGN MORTEN DORVIN

LYDDESIGN ANDERS STORM

PRODUCERET AF MUNGO PARK KOLDING

#Værdier #Politik
#Danmark #Samfund

32%

Politisk 90’er-eventyr


25%

Fra udskud til magthaver


23%

Dæmonisering


20%

Girl Power, Tamilsagen og Windows 95

CitatDansk Folkepartis historie er virkelig den vigtigste historie, den bedste historie og den største historie på vor tids politiske scene. Vi tager ikke politisk stilling til hverken Dansk Folkeparti eller deres modstandere, men vi håber, at publikum kommer ud fra salen med flere nuancer og nye billeder af partiet og de mennesker, der skabte det.


LASSE BO HANDBERG (DIREKTØR, MUNGO PARK KOLDING)

MEDVIRKENDE

Frank Thiel

MEDVIRKENDE

Anne Vester Høyer

MEDVIRKENDE

Tine Gotthelf

MEDVIRKENDE

Carl-Christian Riestra

MEDVIRKENDE

Marie Nørgaard

Tryk på knappen "køb billet" og du er godt på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse.


Køb billet

Kommende fore­stillinger