VIRKSOMHEDS-
PRAKTIK MED MULIGHED
FOR LØNTILSKUD

UDVIKLING AF SÆSON 2019/20

I starten af det nye år går udviklingen af Teatret Svalegangens sæson 2019/20 for alvor ind i sin slutfase, og derfor søger vi en sej praktikant, der kan hjælpe os med at strukturere og kommunikere sæsonens repertoire. Som vores nye praktikant vil du, sammen med teatrets PR- og marketingansvarlig være med til at udvikle teatrets trykte sæsonprogram. Du vil være med i den indledende proces, hvor kommunikationsstrategien fastlægges og være med i udviklingen af billeder og tekst til programmet. Vores forestillinger er en stor del af teatrets brand, og sæsonprogrammet er et centralt markedsføringsværktøj, der spiller en essentiel rolle i udviklingen af teatrets profil – digitalt som offline. Bestil det seneste program i topbanneret eller se det her.

Vi søger en positiv, initiativrig og udadvendt person, der har mod på at prøve kræfter med byens samtidsteater. Du synes kommunikation er interessant, både i en strategisk og kreativ sammenhæng, og så er du skarp på retstavning og kommatering. Stillingen kræver, at du har overblik, er struktureret og er god til at gå forrest, når det kommer til projektstyring – en dag skal du måske skaffe en kat til et fotoshoot, den næste samler du alle trådene i en projektplan for en kommende fotosession. Og så er det selvfølgelig en fordel, hvis du interesserer dig for kunst, kultur og mennesker.

Du vil blive en del af vores samlede salgsteam, som foruden ovenstående består af en salgs- og økonomichef, en PR- og marktingmedarbejder, en kreativ producent, en arrangementskoordinator og teatersekretær og en salgskoordinator. Du vil desuden være i tæt kontakt med teatrets øvrige personale, såvel som de skuespillere, scenografer og instruktører, der arbejder i huset under din periode.
Dine kvalifikationer
 • Du kan projektstyre, researche og indsamle materiale
 • Du har gode formidlingsevner både skriftligt og mundtligt
 • Du kan tænke strategisk og kommunikere skriftligt til forskellige målgrupper
 • Du har en relevant uddannelse og søger virksomhedspraktik
 • Du har kendskab til Adobe Photoshop (ekspert-niveau er ikke et krav).

 • Dine arbejdsopgaver
   • Research på kommende produktioner. Hvad findes der af relevante artikler om de emner og temaer som forestillingen behandler, og hvad kan bruges i en salgssammenhæng overfor publikum?
   • Indsamling og strukturering af content fra produktioner: tekst, foto, citater fra medvirkende, anmeldelser, video-materiale m.m. Herunder løbende kontakt med de teatre og kompagnier, som skal gæste teatret i den nye sæson.
   • Projektstyring og koordinering af fotoshoots til egne produktioner og brand-kampagner
   • Deltagelse i møder med teatrets designbureau Creative ZOO
   • Tekstkorrektur
   • Strategisk og kreativ sparring på layout og tekst
   • Klargøring af materiale (tekst og billeder) til digitale platforme (website og sociale medier). Der vil bl.a. forekomme en del billedarbejde med at beskære og klargøre billeder til online platforme.
   • Diverse planlægningsopgaver i forbindelse med sæsonprogrammet
   • Løbende ad hoc opgaver

  Nøgleord

  # Research# Kultur
  #Tekstelsker# Branding
  #Teater# Struktureret
  #Udadvendt# Markedsføring
  #Projektstyring# Samtidskunst
  # KnivskarpeKorrekturØjne#Aarhus

  Citat  På Svalegangen har jeg fået en masse erhvervserfaring og oparbejdet kompetencerne til at indgå i en PR-marketing afdeling i kulturbranchen - noget der har været helt afgørende for det job jeg varetager i dag.

  Maja Hallgreen, PR- og projektmanager hos Ensemble MidtVest, tidl. løntilskudsansat i sæson 2016/17

  Tidsperiode
  Start primo januar. Praktikplads i ca. 2 mdr. med mulighed for forlængelse i løntilskud i yderligere 4 mdr. Perioden er fleksibel. Stillingen er ulønnet og beregnes til ml. 30-37 timer.

  Vi tilbyder
  Vi tilbyder et hus fuld af liv og en hverdag, hvor vi ofte løber stærkt, men hvor humøret er højt. Et teater som altid forsøger at gå nye veje for, hvordan teater skal opleves, og som er kendt for sit høje kunstneriske niveau og skarpe blik på samtiden. Hos os er teater både udfordrende, underholdende og brølende relevant. Teatret Svalegangen har 3 scener og mere end 23.000 gæster årligt.

  Ansøgnings-
  frist

  Ansøgning samt CV sendes til pr@svalegangen.dk senest den 7. dec. kl.12 (mrk: "Praktikansøgning").

  Samtaler afholdes i uge 50. Har du spørgsmål er du meget velkommen til at ringe eller sende en mail til PR- og marketingansvarlig Jens Hyldgaard.