Egne forestillinger

Teatret Svalegangen præsenterer i sæson 2021/22 seks egenproducerede forestillinger.

Xmas Cabaret

01/12 - 11/12 Køb billet

Det Fortrolige Rum

22/01 - 05/02 Køb billet

Selskabssang

05/02 - 26/02 Køb billet

No Regrets

26/03 - 14/05 Køb billet
No regrets

TEATRET SVALEGANGEN LÆGGER AN TIL LANDING

Winston Churchill er kendt for citatet: ”Man skal aldrig lade en god krise gå til spilde.” Nemmere sagt end gjort. Vi er nok mange, der føler, at vi i den seneste tid har været smidt ud i et frit fald og gerne ville have været foruden nedlukning, mundbind og næsetests. Citatet rummer alligevel, også i vores tid, en stor sandhed.

I kriser går vi nye veje, ser nye muligheder og skaber forandringer i stedet for blot at tale om dem. Men frem for alt rykker vi tættere sammen og ser, hvad der er vigtigst.


Midt i krisen gik det op for mig, at der var sket en forandring i måden, hvorpå kunst og kultur blev italesat i offentligheden, ikke mindst blandt politikere. Snakken om at fjerne to procent årligt af kulturbudgettet er blevet erstattet af en forståelse for kulturens demokratiske rolle og værdi. Kulturen er ikke bare nice to have men need to have.

Som udøvende kunstner betyder det enormt meget, at kunsten nu ses og forklares som noget centralt i vores samfund. At vi dertil er placeret i en kommune, der sammen med Salling Fondene har holdt hånden under os, er vi dybt taknemlige for. Teatret Svalegangen vil gerne betale tilbage ved at gøre alt for at leve op til vores demokratiske forpligtelse som medskaber af de værdier og den kulturarv, der binder os sammen. Vi vil fortsat gøre vores for at styrke sammenhængskraften via scenekunst, som sætter tidens tanker og følelser i bevægelse.

Vi glæder os enormt meget til sæson 2021/22. NO REGRETS er dramatiseringen af Stig Tøftings rå erindringer, en rørende og fængslende kamp om at skabe sig en plads i livet og på landsholdet, mens FORPLANTNING – EN FUCKING SLAGMARK er Linda Kleins humoristiske og kærlige kig på landets reproduktive tilstand.

Et løft fra Aarhus Kommune har givet os mulighed for at invitere komponist Kirstine Fogh Vindelevs SELSKABSSANG indenfor, hvor vi tager fællessang til et nyt niveau med sange om både indre og ydre kriser. Vi har også skabt et samarbejde med Ina-Miriam Rosenbaums politiske satire DET FORTROLIGE RUM om Christiansborgs mørklagte korridorer, og sidst men ikke mindst vender XMAS CABARET tilbage og klapper julen en over nallerne.

I marts modtog Teatret Svalegangen Aarhus Kommunes Klimafakkel for UNITED CHANGE – et projekt der frem til 2023 vil sætte FN’s verdensmål i scene, så teatret også bliver en aktiv medskaber i den bæredygtige omstilling. Glæd jer i første omgang til vores klimavejfest under Aarhus Festuge.

Midt i hvor tids kriser har vi brug for fortællinger, der kan få os til at reflektere og skabe forandring. Når alt kastes op i luften, er det kunstens force og opgave at skabe den eftertanke, der hjælper os med at lande på benene igen.

Det håber jeg, kære publikum, at vi gør i den kommende sæson med vores mangeartede gæstespil, Off The Record events og i særdeleshed med vores egenproduktioner.

Per Smedegaard

Direktør og kunstnerisk chef