Egne forestillinger

Teatret Svalegangen præsenterer i sæson 2020/21 fire egenproducerede forestillinger.

Ondskabens Ansigt

10/04 - 29/04 Køb billet

FORTÆLLINGER PÅ VEJ MOD EN BÆREDYGTIG FREMTID

For mig var starten på Corona-krisen den største omvæltning. Intet normalt blev fastholdt, alle strukturer og rutiner måtte gentænkes, selv de helt nære. Min hverdag og min virkelighed var med ét noget helt andet.

Når vi konfronteres med en ny virkelighed, er det oplagt at stille de helt store og svære spørgsmål: Hvordan lever vi, og hvad vi lever for? Men hvor skal svarene findes i disse år, hvor pandemier lukker lande ned, hvor klimaudfordringer skaber dystopiske horisonter? Hvor gængse systemer som new public management har spillet fallit, og hvor kapitalismen knækker samfund over i en stadig større global ulighed?

For mig sætter pandemien to streger under, at vi lever i en tid, hvor nye løsninger skal findes, hvis vi skal gå en bæredygtig fremtid i møde. Helt grundlæggende må vi åbne os
for nye fortællinger. For verden er aldrig, som vi tror den er. Vi må være åbne for andre narrativer, end dem vi kender, og her spiller kunsten en kæmpe rolle. Kunsten er nemlig aldrig bare en cellofan-indpakket vare, dikteret alene af et marked. Dertil er den for vigtig som skaber af demokratisk sammenhængskraft og som et spejl på vores liv, eksistens og samtid. Og det er heldigvis ikke kun mig, der mener det! Jeg vil gerne takke for den store opbakning, vi har mødt i forbindelse med lukningen af teatret. Jeres støtte betyder selvsagt alt, og I skal vide, at den bedste måde at støtte os på, er ved at bestille billetter til den kommende sæson – de kan altid refunderes.

UNITED CHANGE er et projekt, der strækker sig over flere år, og vi havde glædet os til at starte ud med en klimavejfest i FN’s verdensmål for hele byen, men nu kan I glæde
jer til, at vi ruller det ud i næste sæson. I denne sæson sætter vi bl.a. radikalisering i perspektiv, når vi præsenterer Julie Maj Jakobsens historiske drama EN PLADS I SOLEN om den århusianske massemorder Kaj Henning Bothildsen Nielsen. Dramatiker Niclas Ashkan Johansen spidder vores demokrati og politikere i gameshowet VALGAFTEN, hvor Danmarks næste statsminister vælges på bare 90 min. via publikums sms-stemmer. Nis-Momme Stockmann har skrevet ONDSKABENS ANSIGT, specifikt til os, som en satirisk kommentar til den kapitalisme, der bor i os alle. Og så genopsætter vi på opfordring Jeff Metcalf’s roste cancer-monolog EN LILLE SMULE UBEHAG, som også drager på danmarksturné.

Vi har brug for fortællinger, vi ikke kan vriste af os, som forbliver i os – oplevelser der kan få os til at forstå, reflektere og endda skabe forandring og handling. De leveres ikke nødvendigvis af dagspressen eller af sociale medier. Kunstens rolle i samfundet kan ikke måles, giver ikke svar, men stiller spørgsmål og skaber refleksion i os. Det er derfor kommunen, fonde og erhvervslivet investerer i os. Så vi kan inspirere publikum til at møde og forstå lokale som globale tematikker, når vi sætter tidens tanker og følelser i bevægelse. Det håber jeg, kære publikum, at vi gør i den kommende sæson med vores mangeartede gæstespil, med Off The Record og i særdeleshed med vores egenproduktioner.

Per Smedegaard
Direktør og kunstnerisk chef