Egne forestillinger

Teatret Svalegangen præsenterer i sæson 2018/19 fire egenproducerede forestillinger.

BRUG KUNSTEN TIL PERSPEKTIVSKIFT

Kære publikum

Den teknologiske udvikling er fantastisk! Vi har kun set toppen af, hvordan vi som mennesker kan udvikle os via teknologierne. I mine øjne meget positivt, hvis vi altså sætter os på den, på udviklingen, og bruger den til at udvikle os som mennesker, udvikle os sammen med andre mennesker – ikke væk fra hinanden.

For lige på den anden side lurer faren for, at vi som samfundsborgere isoleres mere og mere i teknologier, der kun præsenterer os for mennesker, som tænker og agerer på samme måde som os selv. Dette umiddelbare privilegie udgør den måske største fare for demokratiets evne til at favne det modsatte synspunkt end ens eget. Voltaires citat ”Jeg er uenig i hvad, De siger, men jeg vil forsvare til døden Deres ret til at sige det.” fremstår vigtigere end nogensinde i en så polariseret tid, som den vi lever i.

Teatret Svalegangen vil skabe perspektivskift. Teater der åbner øjne, ører og sanser, teater som starter nye tanker og som sætter vores samtid til debat og refleksion. Vi bliver aldrig for de få indviede eller et sted, hvor publikum søger ly i vores trygge teatersale for at blive bekræftet i deres allerede eksisterende holdninger. For os skal teater underholde og udfordre, skabe identitet, følelser og nye meninger.

Derfor glæder vi os til, at Thomas Markmann sammen med instruktør Anna Schulin-Zeuthen, og VR-produktionshuset MANND, tager livtag med etik og moral i forbindelse med aktiv dødshjælp i virtual reality-dramaet MÆT AF DAGE. Vi ser frem til, at vi og nutidens medier bliver grillet af Brian Wind-Hansens mediesatire BREAKING NEWS, der iscenesættes af Anne Zacho Søgaard. Vi håber, at I sammen med Holger Østergaard vil føle EN LILLE SMULE UBEHAG i Jeff Metcalfs monolog, hvor mænds manglende evne til at håndtere sygdom tages under kærlig behandling i en komisk cancer-monolog. Og så er vi glade for, at vi kan byde et gensyn med Kaja Kamuk i det fjernstyrede krigsdrama GROUNDED, da droner fortsat sætter dagsordenen i moderne krigsførelse.

Omstændighederne vil at vi præsenterer færre egenproduktioner, end tidligere. Det gør vi, hvad vi kan for at ændre i fremtiden. Men indtil da er vi glade for at huset også er fyldt af vedkommende gæstespil, spændende kompagnier og vilde og overraskende events på Off The Record.

Jeg håber I har lyst til at gå med, når kronhjorten i den kommende sæson tager endnu et skridt fra sit naturlige habitat ind i en diskussion af vores samfund og forhåbentligt giver jer kære publikum mulighed for at reflektere over nye perspektiver og måske modsatte holdninger, end jeres egne.

Velkommen til sæson 2018/19.

Per Smedegaard
Direktør og Kunsterisk Chef