Egne forestillinger

Teatret Svalegangen præsenterer i sæson 2024/25 disse egenproducerede forestillinger.

United Change 2024

04/09 - 07/09 Se mere

En Lille Smule Ubehag

05/09 - 27/05 Køb billet

Fem Kvarter Ved
200 Grader

12/10 - 26/10 Køb billet

Højbjergmordet

09/11 - 07/12 Aflyst

Middle - Midt I Livet

09/11 - 07/12 Køb billet
middle

Forestillingen Om Mor

22/02 - 27/03 Køb billet

Moloch - En Fortælling
Om Mit Raseri

12/04 - 10/05 Køb billet

ILT Festival 2025

21/05 - 24/05 Køb billet

KUNSTENS RØNTGENBLIK PÅ SAMFUNDET

KÆRE PUBLIKUM

Massive udviklingsspring, skred og nybrud ændrer konstant vores opfattelse af verden. Hvordan vi opfatter os som mennesker, i organisationer, familier og i forhold til køn. En af de største accelerationer finder sted inden for det teknologiske felt, senest med udviklingen af kunstig intelligens. En udvikling, som kunsten og vi naturligt omfavner – ja, faktisk er årets forsidebillede udviklet ved hjælp af AI. 

Men med AI følger også nye spørgsmål: Hvordan skal vi udvikle os som samfund og som mennesker, og hvilken rolle får kunsten i fremtiden? Den amerikanske filosof Noam Chomsky mener, at det menneskelige sind ikke opererer som ChatGPT, en statistisk maskine, der æder sig igennem hundredvis af terabyte data for at opnå det mest plausible svar. Sindet tænker for sig selv og kan skabe for sig selv, ligesom kunsten. Derfor har vi brug for kunstnere, der ikke bare genererer ’oplagte’ svar, men stiller spørgsmål og skaber nye svar, perspektiver og mening.
 

I sæson 24/25 kaster vi derfor et røntgenblik på os selv og vores samfund, og lader det menneskelige sind udkrystallisere sig i kunstnernes møde med jer, kære publikum, og i teatrets reflektion over vores tid. 

Vi glæder os til Hans Rønnes FEM KVARTER VED 200 GRADER, en komedie om svigersønner og fædre, tilsat en knivspids klimadiskussion. Jeg ser også frem til vores scenekunstneriske blik på HØJBJERGMORDET, det omdiskuterede og uopklarede mord fra 1967. Vi håber, at I vil nyde FORESTILLINGEN OM MOR, der går i humoristisk clinch med mor-idealer og tabuer.Og så er vi stolte af at skulle omsætte Søren R. Fauths litterære værk MOLOCH – EN FORTÆLLING OM MIT RASERI til teater, som en maskulin og rasende kommentar til samtalen om sårbarhed. 

Sæsonen åbner i Aarhus Festuge, når vi genopfører nogle af UNITED CHANGE-værkerne fra 2023. Derudover kan I se frem til gæstespil fra en lang række markante teatre fra Jylland og København. Endelig er det også en festivalsæson med ILT Festivalen og besøg af Det Frie Felts Festival og vækstlagsfestivalen Quonga. Sidst men ikke mindst er der, som vanligt, masser af overraskelser på vores eksperimenterende Off The Record scene.

Velkommen til en ny sæson på Teatret Svalegangen.

Per Smedegaard

Direktør og kunstnerisk chef