Egne forestillinger

Teatret Svalegangen præsenterer i sæson 2017/18 fem egenproducerede forestillinger.

Grab Them By The Pussy

07/04 - 04/05 Køb billet

TID TIL REFLEKSION I SAMTIDEN

Kære publikum

Du står med dette program i hånden, fordi du vil se samtiden reflekteret på en meningsfuld måde men uden at blive påduttet meninger. Du står med programmet, fordi du vil se din samtid diskuteret via et medie, der eksisterer i det levende nu, som udfolder sig foran dig. Teater bliver aldrig on demand. Her skal du komme, når det sker. Det er eksklusive, levende og relevante fortællinger til dig, om dig og om din samtid.

På Teatret Svalegangen føler vi os super privilegerede over vores publikum, fordi de stiller krav. Jo mere vi vælger at reflektere samtiden, underholdende og udfordrende, jo flere publikummer kommer der i Rosenkrantzgade, og vi tager den fremgang, vi har i disse år som et udtryk for den nødvendighed, vores repertoire har.

Vi præsenterer i sæson 2017/18, helt unikt sammen med fem andre teatre, et nyt bud på sommerunderholdning. Med satiren SURSTRØMNING har vi bedt to kontroversielle svenske satirikere give et underholdende bud på Danmark og danskerne lige nu. En tematik vi følger op med integrationskomedien DANSK af Aleksa Okanovic, der følger en syrisk flygtnings møde med vores sammensatte kultur. Og så går en personlig drøm i opfyldelse, når vi til januar præsenterer musikforestillingen TROEN OG INGEN – historien om det ultimative tab, inspireret af Søren Huss’ album af samme navn. Herefter har vi inviteret Jeanette Munzert til at skrive den feministiske etagekomedie GRAB THEM BY THE PUSSY, der på underholdende vis afsøger de feministiske strømninger, der er i vores samtid. Og så kan man også, takket være en national efterspørgsel, nyde eller gense generationskomedien I FAMILIEN, der genopsættes i en turnéversion.

Vi har med denne sæson forsøgt at afspejle, hvad der skaber mening i vores samtid. Vi postulerer ikke, at vi har svarene, for som David Lynch siger: “I don’t know why people expect art to make sense. They accept the fact, that life doesn’t make sense”.

Det er kunstens opgave at stille spørgsmål, og jeg håber, at du i denne sæson bliver underholdt og udfordret, og at du finder vores indhold både spørgende, undersøgende, tankevækkende og relevant – gerne brølende relevant.

God fornøjelse i Teatret Svalegangens sæson 2017/18.

Per Smedegaard
Direktør og Kunstnerisk Chef