Egne forestillinger

Teatret Svalegangen præsenterer i sæson 2022/23 fem egenproducerede forestillinger.

Historien Om Mig

01/04 - 29/04 Køb billet

SPLITTELSE KALDER PÅ NYE FORTÆLLINGER OG NYE PERSPEKTIVER

Tilstået, da vi startede planlægningen af denne sæson, havde vi ikke forestillet os, at den ville udspille sig på et bagtæppe af et Europa i krig. Hvem havde troet, at den europæiske kontekst på få uger ville være forandret i den grad, som vi ser i dag? Men netop i det lys, er det tydeligt, hvor meget vi har brug for kunsten.

Vi har brug for scenekunst, der kan udvikle diskussionen, udfordre magthavere og skabe fortællinger, der lokalt, nationalt og internationalt kan samle os – særligt i en tid med splittelse og polariserede synspunkter. Det må vi kæmpe for. En kamp der må og skal overstråle alle andre. I denne sæson har alle vores egne forestillinger et stærkt element af kamp. Kampen for eller imod noget. Kampen om vælgernes gunst, kampen mod sygdom, kampen om retten til det

gode liv, eller om de kampe vi kæmper i os selv overfor den bæredygtige agenda.

Teatret Svalegangens repertoire skal altid sætte tidens tanker og følelser i bevægelse. I den sammenhæng er jeg stolt over, at vi præsenterer den internationalt anerkendte dramatikker Roland Schimmelpfennigs DEN STORE BRAND. En storslået episk fortælling om, hvordan venner bliver til fjender og om hvordan uretfærdighed og magt opstår.

Nedlukningen af Danmark placerede teatret i en særlig situation, hvor vi producerede forestillinger, der aldrig fik et publikum. Derfor er det glædeligt, at denne sæson byder på to ’genoplivninger’. VALGAFTEN af Niclas Askan Johansen, en hæsblæsende game show-komedie om politik, magt og medievirkeligheder. Vores roste cancermonolog EN LILLE SMULE UBEHAG af Jeff Metcalf får endelig muligheden for at komme rundt i landet efter at have spillet i Aarhus. Vi er også stolte over, at vi igen kan invitere til gratis UNITED CHANGE VEJFEST under Aarhus Festuge med Kokassebanko, Glade Bæredygtige Dage, talks, Per Vers og meget mere, alt imens vi arbejder på vores store verdensmålssatsning i 2023.

Udover den succesfulde OFF THE RECORD-scene og vores mange gæstespil, er et vigtigt element i vores repertoire at give fortællekraften videre til andre kompagnier. I sæson 22/23 co-producerer vi med Maibritt Saerens PowerAct HISTORIEN OM MIG skrevet af Vivian Nielsen. En satire om hvad det er inden i os, som bremser den grønne omstilling. Vi glæder os også over, at vi igen får besøg af >>Teatret<< ved Hans Rønne med FEM KVARTER VED 200 GRADER, og Teater freezeProductions, der med JEG BÆRER MIN SJÆL endnu engang leverer aktuel, grønlandsk scenekunst.

Nyd forestillingerne, tænk over dem, jeg håber de kan skabe omtanke, refleksion, samling og forandring. Rigtig god fornøjelse med sæson 2022/23

Per Smedegaard

Direktør og kunstnerisk chef