Spilleperiode
8. - 16. maj 2018

Scene NY SAL

Varighed 70 min.

TID 19.30, LØR 16.00
PRIS 195 KR.

MEDVIRKENDE KLAUS GEISLER, KRISTIAN MØLGAARD, HANS HENRIK POULSEN OG MIKI JACOBSEN
IDÉ HANNE TRAP FRIIS OG SUSANNE ANDREASEN
TEKST NIVIAQ KORNELIUSSEN
KONSULENT KUUPIK KLEIST
INSTRUKTION HANNE TRAP FRIIS
DRAMATURG SUSANNE ANDREASEN
SCENOGRAFI CAMILLA NIELSEN
LYSDESIGN MORTEN LADEFOGED
LYDDESIGN GERTH LYBERTH

PRODUCERET AF TEATER FREEZEPRODUCTIONS OG GRØNLANDS NATIONALTEATER
#Grønland #Fordomme #Mænd #Globalisering

Den Grønlandske Mand

LITTERÆR KOMET STÅR BAG

Angutivik betyder “rigtig mand” på grønlandsk. Men hvem er han, den rigtige grønlandske mand? Hvorfor hører vi kun om jægeren på indlandsisen eller den fortabte mand på gaden? Er vi helt med, eller er vi frosset fast i stereotype billeder?

Niviaq Korneliussen er den nye komet på den grønlandske litterære scene. Hun blev i 2015 nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris for sin debut – generationsromanen “Homo Sapienne”. I DEN GRØNLANDSKE MAND skriver hun med en nutidig stemme og et temperament, der skærer ind til benet i en blottet og hudløs kærlighedserklæring til manden, vi sjældent ser.

DEN GRØNLANDSKE MAND VÆKKES

Teater freezeProductions og Grønlands Nationalteater giver i denne unikke dansksprogede co-produktion den grønlandske mand en ny stemme og tilføjer rele­vante nuancer til de yderligheder, der præger den stereotype fortælling i både Danmark og Grønland. I montager af musik, dans, fysik og elektronik udfolder fire af ­Grønlands bedste skuespillere den grønlandske mand i det nye årtusinde: hans drømme, længsler, liv, kærlighed, glæder og sorger.

DEN GRØNLANDSKE MAND er en ­rejse ud af det ­familiære danske og ind i den grønlandske kultur og mands liv – hans sind, seksualitet, forfædre, hans kampe og kærligheden til naturen og storbyen. Glæd dig til et redefinerende performanceportræt, der vil vække den grønlandske mand på ny.

Køb billet
34%
Performativ genopstandelse

9%
Nationaldragter

31%
Nye maskuline nuancer

26%
Grønlandsk genoplivning

MEDVIRKENDE

Klaus Geisler

Citat“DEN GRØNLANDSKE MAND ­tager fat i et emne, som nærmest er tabuiseret. Historien er samtidig universel, fordi den hastige, globale forandringsproces vi er midt i, redefinerer os alle som mennesker. DEN GRØNLANDSKE MAND er en nødvendig og dybt aktuel historie om manden i transit.”

Kuupik Kleist, sociolog og tidl. lands­styreformand

MEDVIRKENDE

Kristian Mølgaard
Tryk på knappen "køb billet" og du er godt på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse.

Køb billet

MEDVIRKENDE

Hans Henrik Poulsen

Bagom

Foruden Grønlands Nationalteater og Teater freezeProductions, som har indsamlet livshistorier, beretninger, digte og sange fra grønlandske mænd, har De Grønlandske Huse i Danmark også været involveret i researchprocessen. DEN GRØNLANDSKE MAND har premiere i Nuuk i september 2017 efterfulgt af turné i fem grønlandske byer og en danmarksturné i 2018.

MEDVIRKENDE

Miki Jacobsen

Kommende fore­stillinger