Kinder K

HVOR GÅR GRÆNSEN?

Der er lang vej fra nazisternes udryddelser til provo­keret abort i dag. Men hvor langt? Det er i princippet spørgsmålet i den anmelderroste forestilling ­KINDER K, iscenesat af den dobbelt Reumert-vindende ­instruktør Jacob F. Schokking med to af Danmarks store skuespiltalenter Niels Erling og Josephine Park i hovedrollerne – sidstnævnte kendt fra bl.a. DR’s “­Arvingerne” og det Reumert-nominerede drama “Som i Himlen”.


Et par skal have deres første barn, men fostervands­prøven viser, at noget ikke er, som det skal være. Skal de fortsætte graviditeten med chance for at få et barn, der afviger fra normalen eller få foretaget en abort? Videnskaben har gjort det muligt, at vi i dag kan diagnosticere og sortere menneskeliv allerede på fosterstadiet. Det store tilbagevendende spørgsmål er: hvor går grænsen?


KODENAVNET KIND K

Gerhard Herbert Kretschmar blev født i Tyskland i 1939. Han manglede begge sine fødder, en arm og var ­desuden blind og havde epilepsi. 156 dage ­efter sin fødsel var han det første barn, der blev aflivet i ­nazisternes medlidenhedsdrabsprogram. Kretchmar fik kodenavnet “Kind K”, som markerede begyndelsen på Hitlers eutanasiprogram, der dræbte mere end 200.000 mennesker med fysiske eller psykiske afvigelser.


Tag med på en rørende rejse, der krydsklipper mellem ­Tyskland i 1939 og nutidens Danmark i et mix af musik, lyd og lys, og hvor et af dagens store etiske spørgs­mål koges ned til fem kvarters engageret kunstnerisk demonstration.


Køb billet

#Genetik #Selektion #Liv #Etik
Spilleperiode
26. - 30. sep 2017

Scene NY SAL

Varighed 80 min.

TID 19.30, LØR 16.00

PRIS 195 KR.


MEDVIRKENDE JOSEPHINE PARK OG NIELS ERLING

TEKST KRISTOFER BLINDHEIM GRØNSKAG

INSTRUKTION JACOB F. SCHOKKING

SCENOGRAFI JACOB F. SCHOKKING

MUSIK ALICE CARRERI


PRODUCERET AF HOLLAND HOUSE

#Genetik #Selektion #Liv #Etik

42%

Hvad er normalt?


17%

Debatteater


18%

Datid-nutids-switch


23%

Forstervandsprøver vs. racehygiejne

MEDVIRKENDE

Josephine Park

Citat”Kinder K er en undersøgelse af hvilke mennesker, der gælder som rigtige mennesker. Hvilke mennesker der er umiddelbart velkomne i livet, og hvilke der ikke er. Og om hvor svært det er at tage stilling, når det ikke længere er en teoretisk overvejelse, men ens eget ufødte barn, det drejer sig om.”


Josephine Park, skuespiller

Tryk på knappen "køb billet" og du er godt på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse.


Køb billet

Bagom

KINDER K var ét af vindermanuskripterne ved Norsk Teaterråds Dramatikfestival i 2012, hvor udmærkelsen bl.a. lød: ”KINDER K fremstår som et fyrtårn for menneskelig værdighed og livets ukrænkelighed.”

MEDVIRKENDE

Niels Erling

Anmeldelser

”En ægte sort teaterperle, der bliver en af årets bedste fangster. Det er bare med at komme afsted”

Weekendavisen“Noget af det mest vedkommende teater”

Information

Kommende fore­stillinger