Spilleperiode
30. apr - 4. maj 2019

Scene STORE SAL

Varighed 135 MIN. INKL. PAUSE

TID 19.30, LØR 16.00
PRIS 195 KR.

MEDVIRKENDE KRISTIAN HALKEN OG INA-MIRIAM ROSENBAUM
TEKST HENRIK SZKLANY
KONSULENTER ANDERS-PETER MATHIASEN OG POUL NYRUP RASMUSSEN
INSTRUKTION LIV HELM
MUSIK IDA JACOBSEN
LYSDESIGN MADS NIELSEN
LYDDESIGN IDA JACOBSEN

PRODUCERET AF OFF OFF/PRODUKTION
#Magt #Politik
#Penge #Privatisering

CoryDONG

HISTORIENS STØRSTE BØRSNOTERING

Alle kan huske det skete, ingen tænker på det mere. Ingen tænker på, hvordan en socialdemokratisk minister blev så glad for privatisering. Og ingen tænker længere på, hvem der får regningen for det, Danmark har mistet.

Skuespillerne Ina-Miriam Rosenbaum og Kristian Halken finkæmmer nu hele persongalleriet omkring salget af DONG. Rasende og spidst bevæger de sig ind i en verden af luftkasteller og intriger, af ideologier og prestige – og af penge, der overtrumfer alt. Forvent benhård og stærkt underholdende doku-satire om danmarkshistoriens største børsnotering, som på bare tre år indbragte investeringsbanken Goldman Sachs en gevinst på 17,7 mia. kr.

HVEM STYRER DANMARK?

Var du til Skattesagens Helte i sidste sæson, vil du sikkert elske CORYDONG iscenesat af den unge prisbelønnede instruktør Liv Helm. Henrik Skzlanys tekst er blevet til i tæt dialog med den dobbelte Cavlingpris-vinder, journalisten Anders-Peter Mathiasen og tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen. Med fokus på daværende finansminister Bjarne Corydon, tidligere bestyrelsesformand i DONG, erhvervsmanden Fritz Schur og en række andre centrale aktører, optrævler to spillere sagen, inden den går i vores kollektive glemmebog. Statsrevisoren har lukket sagen, men vi er ikke færdige med at undersøge, hvem der egentlig styrer Danmark.

Køb billet
23%
Borgen 4 real

36%
Hemmelige dagsordner

27%
Teatralsk afdækning

14%
Hvad er det værd Bjarne?

Citat”Samspillet mellem folkestyre og erhvervsliv er ubelyst og dukker op som et isbjerg, hver gang privatisering af Statens ejendom er på tale. Ofte sættes vi som borgere udenfor døren. CORYDONG forsøger at sparke døren ind og ’sejle ind i isbjerget.’”

Ina-Miriam Rosenbaum, skuespiller


MEDVIRKENDE

Kristian Halken Kristian Halken, skuespiller

MEDVIRKENDE

Ina-Miriam Rosenbaum Ina-Miriam Rosenbaum, skuespiller
Tryk på knappen "køb billet" og du er godt på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse.

Køb billet

Kommende fore­stillinger