King Lear

INGREDIENSERNE TIL EN MODERNE UDGAVE

Forestil dig et af Shakespeares største og mest livskloge værker strippet helt ned. Forestil dig en kæmpe fortælling om kongeriger, intriger, hævntørst og kærlighed, fortalt af to mandlige spillere. Tilsæt så et elektronisk folk-univers med synths, samplede real-lyde, autoharper og sågar en afrikansk baslyre. Pisk det hele sammen med Hans Rønnes mimiske univers og top det med en papirskrone fra en nytårsknallert, så har du Teatret Møllens version af den udødelige klassiker KING LEAR.


En konge skal fordele sit rige mellem sine tre døtre. Hvordan skal han afgøre, hvem der skal have hvad? Den kontrollerende og sammensatte KING LEAR beslutter sig for, at prinsesserne hver især skal fortælle ham, hvem der agter ham højest. Alle tre siger, de elsker ham. To af dem lyver.


STADIG RELEVANT

I dag knager det i fugerne i flere europæiske nationalstater, og verden ser nye ledere og arketyper, som udfordrer sammenhængskraften og humanismen. Sådan var det også på Shakespeares tid, og selvom det ikoniske drama blev skrevet for mere end 400 år siden, er dilemmaerne i dag de samme. KING LEAR handler om grådighed, magt og kærlighed og om, hvordan den menneskelige natur kan blive ens værste fjende. Om at lære at se igennem masken og overfladen, før det er for sent.


Køb billet

#Magt #Forræderi
#Kærlighed #Jalousi
Spilleperiode
5. - 9. feb 2019

Scene NY SAL

Varighed 100 MIN. INKL. PAUSE

TID 19.30, LØR 16.00

PRIS 195 KR.


MEDVIRKENDE OLE SØRENSEN, THOMAS CLAUSEN RØNNE OG JULLIE HJETLAND JENSEN

TEKST WILLIAM SHAKESPEARE

INSTRUKTION HANS RØNNE

SCENOGRAFI GITTE BAASTRUP

MUSIKER JULLIE HJETLAND JENSEN


PRODUCERET AF TEATRET MØLLEN OG >>TEATRET<<

#Magt #Forræderi
#Kærlighed #Jalousi

25%

Tidssvarende klassiker


16%

Game of Thrones


33%

Respektfuld og respektløs


26%

Sydende ondskab

BAGOM

Hvis du oplevede Troen Og Ingen i sidste sæson, kan du i denne forestilling glæde dig til et gensyn med musiker, sanger og komponist Julie Hjetland i KING LEAR.

Tryk på knappen "køb billet" og du er godt på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse.


Køb billet

Citat”Til alle tider og i alle samfundslag er der mennesker, der går utrolig langt for at opretholde deres magtposition. Vores ambition er, at vi gennem skelen til det absurde teater og klovnen kan ironisere over vores tilbøjelighed til at klamre os til den magt, som vi alle må give afkald på....før eller siden."


Hans Rønne, instruktør

MEDVIRKENDE

Jullie Hjetland Jensen

Jullie Hjetland Jensen, skuespiller

Citat"Vi ser en tendens til, at man vil have magten for magtens skyld, og det er netop det KING LEAR går ind og prikker til. Med kun to mænd i rollerne kommer musiker Jullie Hjetland til at skabe en skøn kontrast og et anderledes lydunivers til Hans Rønnes klovneinspirerede vision."


Nikolaj Mineka, direktør, Teatret Møllen

MEDVIRKENDE

Ole Sørensen

Ole Sørensen, skuespiller

MEDVIRKENDE

Thomas Clausen Rønne

Thomas Clausen Rønne, skuespiller

Kommende fore­stillinger