Rocky!

MOD ALLE ODDS

Vi elsker dem. Taberne, der rejser sig og mod alle odds sejrer over deres eget mindreværd, den sociale arv og deres helt urimelige taberliv. Men hvad hvis det er os andre, vores værdier og eksistens, der skal besejres? Hvis det er os, der ender som taberne, elsker vi dem så?


ROCKY! er dansk teaters enfant terrible, Tue Bierings, livtag med den ikoniske figur, bokseren Rocky Balboa. Det begynder som en ret ’straight’ genfortælling af boksefilmen fra 1976 om den middelmådige bokser, der får den usandsynlige chance at kæmpe om VM-titlen mod den regerende verdensmester Apollo Creed. Men snart forvandler ROCKY! sig.


TÆSK TIL ELITEN

ROCKY! undersøger eliten, der har taget ordet og har ordet i sin magt. Taberens afmagt ved ikke at kunne finde ud af at sætte ordene ordentligt sammen. Og volden, der opstår når ordene slipper op. En virkelighed, hvor dem, der er trætte af at blive grinet af er begyndt at slå igen. En virkelighed hvor elitær er blevet et skældsord og hvor moderne kunst kaldes venstreorienteret, uskøn og en krigserklæring til det borgerlige liv. En virkelighed hvor vi søger ly i vores trygge teatersal og prædiker for de allerede omvendte. Men hvad nu hvis Rocky ikke har tænkt sig at blive i rollen som den søde, naive taber? Hvad nu hvis der findes millioner af Rockyer, der har fået nok? Læg dertil en 75 kilo død gris på scenen og skuespiller Morten Burian i en mesterlig præstation. ”Årets knockout” skrev Politiken, mens Berlingske kaldte den for ”årets modigste forestilling” i 2018. Go ROCKY!


Køb billet

#Elite #Samfund
#Magt #Politik
Spilleperiode
7. - 10. maj. 2019

Scene STORE SAL

Varighed 105 min.

TID 19.30, LØR 16.00

PRIS 195 KR.


MEDVIRKENDE MORTEN BURIAN OG CHEANNE NIELSEN

TEKST TUE BIERING

INSTRUKTION TUE BIERING

SCENOGRAFI PETER SCHULTZ

LYSDESIGN MATHILDE NIEMANN HÜTTEL

LYDDESIGN DITLEV BRINTH


PRODUCERET AF HUSTETS TEATER

#Elite #Samfund
#Magt #Politik

31%

Straight uppercut


31%

Holdningsknuser


35%

Dystopi eller realitet?


3%

Politisk korrekt teater

BAGOM


I 2018 er modtog ROCKY! en Reumert for "Årets instruktør" og "Årets særpris"

MEDVIRKENDE

Morten Burian

Citat”Med forestillingen vil vi gerne udfordre vores teaterpublikum på deres automat-holdninger, og give taletid til medlemmer af den højrefløj som de typisk ikke møder i et teaterrum, men som de måske elsker at hade.”


Tue Biering, instruktør og dramatiker

Anmeldercitat


”Det er tænkende teater, originalt og befriende politisk.”


Politiken

Anmeldelse


”Jeg sad tilbage med tårer i øjnene af lykke.”


Berlingske

Tryk på knappen "køb billet" og du er godt på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse.


Køb billet

Kommende fore­stillinger