Erhard Mod
Monopolet

TIL KAMP MOD DR!

Gladsaxe, året er 1963. DR bygger TV-Byen midt i vældfærdstatens nye mønsterkommune og er klar til at levere public service til hele folket. Men byens borgmester ser rødt. Erhard Jakobsen ser et DR, som manipulerer direkte i nationalæteren! Erhard går til kamp mod monopolet. Han vil sikre en alsidig fortælling om Danmark.


I 2020 genoplives dramaet mellem Erhard og DR. I Peter Langdals instruktion og Lasse Handbergs dramatisering udfolder Mungo Park årtiers krig mellem Danmarks første og største bykonge og Danmarks første og største radio- og tv-station. DR’s røde lejesvende vækkes til live, når der stilles skarpt på Erhards ”Aktive Lyttere Og Seere” (1972), som revsede alt fra Cirkeline til Tine Bryld i kampen for danskernes holdninger og værdier.


VANDT ERHARD?

ERHARD MOD MONOPOLET er historien om Erhards kamp og åbne konfrontation. Det er én mand mod monopolet. Og så er det historien om eftermælet. Hvem havde ret? De mange, der så ham som en hysterisk klovn, eller dem som mente, at Erhard var en frihedskæmper med en legitim sag? Erhards kritik resonerer den dag i dag, hvor DR’s rolle stadig debatteres – især i forbindelse med det seneste medieforlig, som reducerede DR kraftigt. Måske vandt Erhard til sidst? Få svaret til marts.


Køb billet

#Historie #Medier
#Portræt #Politik
Spilleperiode
10. - 14. mar 2020

Scene STORE SAL

Varighed CA. 130 MIN. inkl. pause

TID KL. 19.30 LØR. KL. 16

PRIS 195 KR.


MEDVIRKENDE HENRIK PRIP, MALIN RØMER BROLIN-TANI, JONAS MUNCK-HANSEN OG NIELS ANDERS MANLEY

KONCEPT LASSE BO HANDBERG

INSTRUKTION PETER LANGDAL

DRAMATIKER LASSE BO HANDBERG

LYDDESIGN RASMUS OVERGAARD HANSEN

LYSDESIGN MIKKEL GIVSKOV HANSEN


PRODUCERET AF MUNGO PARK ALLERØD

#Historie #Medier
#Portræt #Politik

23%

Monopol-kriger


24%

Kritisk vagthund og bykonge


26%

Public service?


37%

Ophedet debatteater

BAGOM


Erhard Jakobsen (1917-2002) var medlem af Folketinget 1953-95, borgmester i Gladsaxe 1958-74, minister for økonomisk samordning 1987-88 og stifter af og formand for partiet Centrum-Demokraterne 1973-89. Jakobsen stiftede ”Aktiv Lytterkomité”, senere ”Aktive Lyttere og Seere” og var medlem af Radiorådet i 1974-76 og igen i 1979-84.

MEDVIRKENDE

Henrik Prip

MEDVIRKENDE

Malin Rømer Brolin-Tani

MEDVIRKENDE

Niels Anders Manley

MEDVIRKENDE

Jonas Munck-Hansen

Tryk på knappen "køb billet" og du er godt på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse.


Køb billet

Kommende fore­stillinger