Spilleperiode
20. - 31. mar. 2021

Scene NY SAL

TID KL. 19.30, LØR. KL. 16
PRIS 225 KR. STUDERENDE 135 KR.
UNGE U. 25 ÅR 65 KR.

MEDVIRKENDE HANS HOLTEGAARD, JØRGEN BING, HANNE LAURSEN, ANNI BJØRN, BODIL LASSEN, UFFE RØRBÆK, DANIEL BEVENSEE
TEKST JENS KEPNY KRISTENSEN, HANS RØNNE
INSTRUKTION HANS RØNNE
SCENOGRAFI GITTE BAASTRUP
LYS OG TEKNIK POUL JEPSEN

PRODUCERET AF >>TEATRET<< OG VENDSYSSEL TEATER
#Landsbyliv #Fællesskab
#Kunst #Drømme

Rundkørsel

"TEATRET" har desværre måttet aflyse deres turné af RUNDKØRSEL. Derfor udgår forestillingen af Teatret Svalegangens sæson 20/21. Forestillingen får premiere som planlagt på Vendsyssel Teater og spiller i Hjørring d. 18/2 - 25/3 2021.


EN LILLE BY UNDER FORANDRING

En lille provinsby er i gang med at genopfinde sig selv. Flere butikker er lukket, og befolkningstallet er faldende. Men driftige lokalpolitikere og tilflyttere vil ikke længere slumre i nostalgien. De har for nyligt gennemført tiltag for byfornyelse, senest trafikalt. Men netop udsmykning af byens rundkørsel har ledt til sammenstød mellem konservative bysbørn, der ønsker sig byen tilbage, som den var engang og de progressive borgere, der vil rebrande byen på ny.

I 2021 vender Hans Rønne tilbage til teatret med en hjertevarm fortælling om kommunebranding, sammenhold og forandring i en lille provinsby sammen med skuespiller Uffe Rørbæk, Hans Holtegaard, Hanne Laursen, Bodil Lassen, Jørgen Bing og Daniel Bevensee.

LOKALE KRÆFTER

En ung kunstner er hyret ind til at udsmykke byens RUNDKØRSEL, men efter en massiv kritik af kommunens omkostninger, har kulturforvaltningen søgt frivillige, der vederlagsfrit vil bistå kunstneren med at realisere sit værk. Fra hver sit standpunkt reagerer en håndfuld borgere på annoncen i lokalavisen og stiller sig til rådighed. Alle har de byen tilfælles, og på samme måde som den er under forandring, er de nået et punkt i livet, hvor de skal genoverveje deres tilværelse. Trods stridigheder skrider værket fremad, indtil en dødstrussel bremser den ubekymrede proces…
23%
Kunsterdrømme

28%
byforandring

21%
Fællesskab og forelskelse

28%
Pejlemærker i landskabet

Bag om

Langt de fleste kunstprojekter i rundkørsler er blevet til på kommunale veje. Der findes ikke nogen nøjagtig optælling, men som bilist kan man ved selvsyn konstatere, at Jylland er rigtigt godt med. Mange vil eksempelvis kende Skives 11 stjerner, som designeren Jacob Jensen har skabt, eller de mange værker af forskellig art, der dukker op, hvis man forlader motorvejen og begiver sig ind på de sønderjyske landeveje. Også landets geografisk største kommune, Ringkøbing-Skjern Kommune, er godt repræsenteret, når det gælder monumentale kunstværker i rundkørsler.

MEDVIRKENDE

Anni Bjørn

MEDVIRKENDE

Bodil Lassen

MEDVIRKENDE

Daniel Bevensee

MEDVIRKENDE

Hanne Laursen

MEDVIRKENDE

Hans Holtegaard

CITAT”Mange mennesker har en mening om, hvad kunst er, og navnlig hvad det ikke er. Omdrejningspunktet for vores stykke er tilblivelsen af et kunstprojekt i det offentlige rum. Forestillingen handler om personlig og social identitet. Om kulturelle normer og værdier, etik og moral…og lidt om kærlighed selvfølgelig.”

Instruktør Hans Rønne

MEDVIRKENDE

Jørgen Bing

MEDVIRKENDE

Uffe Rørbæk

Kommende fore­stillinger