Annas Verden

LYSET I SKAGEN

Endelig forår. Lyset er vendt tilbage. Det lys, som alle i Skagen er afhængige af, og som får kunstnere til at valfarte til fiskelejet. Hjemme hos Anna Ancher betyder lyset, at hun og ægtemanden Michael kan male igen, og at huset snart vil summe af liv.


Anna står overfor sit gennembrud på den københavnske kunstscene. Privat og arbejdsmæssigt er hendes og Michaels forhold idyllisk. De er ligeværdige, fascinerede af hinanden og i takt med, at Annas åbenlyse talent for at male har foldet sig ud, er deres forhold kun blevet styrket. Men det er ikke let at forene den traditionelle hustrurolle med et liv som bohemekunstner. Særligt omverdenen har svært ved at forstå hendes valg, og ikke mindst fravalg, i bestræbelserne på at lykkes som kunstner.


EN KVINDELIG PIONER

ANNAS VERDEN er fortællingen om en ny type kvinde, en ny retning i malerkunsten og historien om samlingspunktet for kunstnerkolonien i Skagen – ét af de mest produktive og succesfulde kunstneriske fællesskaber i Danmark. ANNAS VERDEN er historien om en af de største malere i dansk kunst og samtidig et portræt, der peger på ét af vor tids store køns- og identitetsspørgsmål: Kan man få børn og gøre karriere, eller må man vælge?


Køb billet

#Køn #Historie
#Kunst #Normer
Spilleperiode
15. -18. sept. 2020

Scene NY SAL

Varighed ca. 75 min.

TID KL. 19.30 LØR. KL. 16

PRIS 225 KR. STUDERENDE 135 KR.
UNDER 25 ÅR 65 KR.


MEDVIRKENDE JULIE RIIS, LUISE SKOV, PELLE NORDHØJ KANN, NANNA-KARINA SCHLEIMANN

TEKST JULIE PETRINE GLARGAARD

INSTRUKTION JENNIFER VEDSTED

SCENOGRAFI SIR GRAND LEAR

MUSIK NANNA-KARINA SCHLEIMANN

KREATIV PRODUCENT CHRISTINE WORRE KANN


PRODUCERET AF DET FLYDENDE TEATER

#Køn #Historie
#Kunst #Normer

24%

Boheme vs. borgerskab


21%

Skagens lys


38%

Girl power


17%

Mor vs. kunstner

Bag om

Anna Ancher (Anna Kirstine Brøndum, 1859-1935) er født og opvokset i Skagen. Hun var datter af kro- og hotelvært Erik Andersen Brøndum, og Brøndums Hotel var i en årrække samlingspunkt for Skagensmalerne. Her møder hun i 1874 maleren Michael Ancher, som hun gifter sig med på sin 21 års fødselsdag i 1880. I 1883 får de datteren Helga Ancher. Anna studerede tre vintre på Vilhelm Kyhns private tegne- og malerskole for kvinder i 1875-78 i København. Som kvinde var man forment adgang til Kunstakademiet, hvorfor privatundervisning var den eneste mulighed. Senere drager hun til Paris og studerede hos Pierre Puvis de Chavannes sammen med Marie Triepcke, der senere blev gift med P.S. Krøyer.

MEDVIRKENDE

Julie Riis

MEDVIRKENDE

Luise Kirsten Skov

MEDVIRKENDE

Nanna-Karina Schleimann

MEDVIRKENDE

Pelle Nordhøj Kann

Bag om

Anna Anchers billeder skildrer ofte kvindernes verden. Hendes motiver er typisk en enkelt kvindefigur i et interiør – et værelse eller en stue – optaget af en stilfærdig aktivitet eller blot tankefuld og indadvendt. Det indadvendte er et meget karakteristisk træk ved Anchers kvindefigurer. Der er så godt som aldrig øjenkontakt med beskueren. Opmærksomheden er rettet mod deres indre verden, som er skjult for betragteren.

Tryk på knappen "køb billet" og du er godt på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse.


Køb billet

Kommende fore­stillinger