Blod, Svigt og Tårer

BEMÆRK Efter statsministeriets pressemøde d. 24. feb. er forestillingen desværre aflyst. Har du billetter til forestillingen kan vi ombytte dine billetter, udstede et gavekort eller refundere dit køb. Teatret tager direkte kontakt til berørte publikummer fra d. 26. feb.


SHAKESPEARES ANTIHELTE MØDES

Menneskets stræben efter magt er et tidsløst tema i Shakespeares tragedier. Tænk på karakterer som Hamlet, Julius Cæsar, Othello, Richard III eller King Lear. Men hvad var magt på Shakespeares tid, og hvad er magt i dag? Har den overhovedet ændret sig de sidste 400 år?


BLOD, SVIGT OG TÅRER fletter Shakespeares antihelte sammen til en ny fortælling om vejen mod toppen, om ensomheden der følger med, og til sidst angeren når magtens tinder nås med bloddryppende hænder. Det er dukketeater om grådighed, intriger og ambitioner præsenteret af Bådteatret i Nyhavn, der de seneste år har udviklet et unikt take på genren.


KVINDER SOM MAGTENS MÆND

Tre kvinder tager bogstavelig talt magtens masker på og sætter Shakespeares mørkemænd i et nutidigt lys. Det er et begavet mash-up, hvor Shakespeares eksistentielle surdej og forbrydergalleri æltes sammen til ny dramatik om magtens ansigter. Her er alt, hvad en Shakespearefan kan begære og en perfekt intro for den interesserede begynder. På Shakespeares tid sloges man om tronen, men er der så langt fra datidens BLOD, SVIGT OG TÅRER til nutidens magtkampe? Døm selv til marts.


Køb billet

#Magt #Hævn
#Begær #Ondskab
Spilleperiode
15. - 18. mar. 2021

Scene NY SAL

TID KL. 19.30

PRIS 225 KR. STUDERENDE 135 KR.
UNDER 25 ÅR 65 KR.


MEDVIRKENDE SIGNE KÆRUP DAHL,

JANNIE FAURSCHOU, ASTRID KJÆR JENSEN

TEKST SHAKESPEARE

INSTRUKTION ROLF HEIM

SCENOGRAFI ROLF HEIM, JONATHAN HJORT

LYSDESIGN EGIL B. H. HANSEN

LYDDESIGN JANUS JENSEN

DUKKEMAGER PHANTOM LIMB COMPANY

OVERSÆTTELSE NIELS BRUNSE

REKVISITTER OG ASS. TIL DUKKERNE PERNILLE LEHNERT

INSTRUKTØRASSISTENT ASTRID LINDHARDT


PRODUCERET AF BÅDTEATRET

#Magt #Hævn
#Begær #Ondskab

12%

Shakespeare i dag


25%

Klassiker-remix


29%

Dukketeater


34%

Magtens mænd

MEDVIRKENDE

Signe Kærup Dahl

MEDVIRKENDE

Astrid Kjær Jensen

Bag om

Hvis du gik og troede, at dukketeater kun var for børn, har du ikke oplevet instruktør Rolf Heim og Bådteatrets tilgang til genren. Teatret i Nyhavn har i de seneste år konsekvent arbejdet med at udvikle dukke- og animationsteatret for voksne, der har et magisk og legende formsprog, som ofte behandler tunge, klassiske eller filosofiske tekster.

MEDVIRKENDE

Jannie Faurschou

Tryk på knappen "køb billet" og du er godt på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse.


Køb billet

Kommende fore­stillinger