Spilleperiode
27. feb. - 6. mar. 2021

Scene NY SAL

TID KL. 19.30 LØR. KL. 16
PRIS 225 KR. STUDERENDE 135 KR.
UNDER 25 ÅR 65 KR.

MEDVIRKENDE VICTOR MARCUSSEN, ANDERS VALENTINUS DAM
TEKST JOKUM ROHDE
INSTRUKTION MARIA KJÆRGAARD-SUNESEN
SCENOGRAFI CHRISTIAN FRIEDLÂNDER
LYDDESIGN JOHANNES SMED
LYSDESIGN ANDERS KJEMS
KONSULENT PELLE KOPPEL

PRODUCERET AF TEATER O, BLACK BOX THEATRE
#Hypnose #Telepati
#Mystik #Historie

Gådekatalogerne

DE HEMMELIGE GÅDEKATALOGER

Under den kolde krig forskes der intensivt i ekstrasensorisk perception (ESP) som hypnose og telepati. Man forestillede sig, at bevidsthedseksperimenterne kunne bruges på diplomatiets slagmark til at læse og besætte fjendens tanker og programmere agenter til at foretage ødelæggende, politiske aktioner. Erfaringerne nedskrev man i det legendariske værk GÅDEKATALOGERNE.

Efter den kolde krigs ophør formodes katalogerne at være gået tabt. Men manden bag, den legendariske magiker, Alistair Vanga, lever fortsat i Paris. Da en ny krig på de globale, digitale slagmarker blusser op mellem øst og vest, får det den ambitiøse, russiske diplomat Pavel Stepanek til at opsøge Alistair.

HVEM EJER TANKEN?

Teater O præsenterer i samarbejde med Teater V og Black Box Theatre GÅDEKATALOGERNE – et hæsblæsende spionage-mordmysterium tilkoblet ESP-universets paranoide stemning af tegn, tanker og magiske evner. Pavel Stepanek er forberedt på, at Alistair Vanga kan kontrollere andres bevidsthed. Han ved, at katalogerne ligger gemt ét sted og kun ét sted: I Alistair Vangas hukommelse. Nu begynder et mentalt skakspil mellem mesteren og den nye tids diplomat. Hvem vinder? Hvem ejer tanken?

Køb billet
24%
Jerntæppethriller

31%
LSD

19%
Mind fuck

26%
Kold krig anno 2020

Bag om

Ekstrasensorisk perception (ESP) er, iflg. en parapsykologisk teori, evnen til at opfatte ting uden brug af de alment kendte sanser: synssansen, smagssansen, høresansen, lugtesansen og følesansen. Eksempler kan være: Telepati – tankelæsning, clairvoyance – fx aurasyn eller psykometri – evnen til at kende til tings historie.

MEDVIRKENDE

Anders Valentinus Dam

MEDVIRKENDE

Victor Marcussen

CITAT”I en tid hvor manipulation af os alle sammen, i enhver sammenhæng, synes at kunne lure bag al form for kommunikation, glæder jeg mig til at lave dette spionage-drama, som jeg ved, at kun Jokum Rohde kan skrive det. Jeg er sikker på, at det bliver forførende, farligt og råt på den betagende måde.”

Skuespiller og teaterleder, Anders Valentinus Dam

Tryk på knappen "køb billet" og du er godt på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse.

Køb billet

Kommende fore­stillinger