Julia And 500 Years
Of Freedom

KOLONISME OG FRIHED

Performeren Julia Geraldo Machindano har kun levet i 36 år, men hendes livsfortælling er flere hundrede år lang. Hun er født i Mozambique, bosat i Danmark, og i JULIA AND 500 YEARS OF FREEDOM dykker hun ned i sin kulturarv og udforsker idéen om frihed.


Hvor langt er der fra Mozambique til Danmark? I en collage af afgørende øjeblikke mødes makonde-ritualer, borgerkrig, racisme, køn, venskaber og frihed i en performance, der konfronterer og inddrager publikum. Julia bringer os ned til Mozambiques strande og hendes landsby, som ligger klods op ad de indhegnede fine huse, hvor ambassadefolk og hjælpeorganisationers medarbejdere bor. Og vi får lov at opleve det overgangsritual, som 14-årige piger gennemgår for at træde ind i de voksnes rækker.


INTERNATIONAL PERFORMACE

JULIA AND 500 YEARS OF FREEDOM er en fysisk performance om Østafrika, det nye liv i Danmark og om at genopfinde sig selv. Med sig på scenen har hun free-jazz tromme-slageren, Michala Østergaard-Nielsen, der netop er vendt hjem fra Sverige med den prestigefyldte pris Jazzkannan (Svensk Jazzs årlige pris). Tag med på en rejse fra Mozambiques strande til den danske andedam, når Julia tager ordet og svinger spotlyset tilbage på publikum.


Køb billet

#Kolonisme #Danmark
#Frihed #Integration
Spilleperiode
17. - 19. aug. 2020

Scene NY SAL

TID KL. 19.30

PRIS 225 KR. STUDERENDE 135 KR.
UNDER 25 ÅR 65 KR.


TEKST OG PERFORMANCE JULIA GERALDO MACHINDANO

INSTRUKTION DANIEL NORBACK

SCENOGRAFI SEIMI NØRREGAARD

LIVE-MUSIK MICHALA ØSTERGAARD-NIELSEN

LYSDESIGN MARIA PI HOUMANN

TEKNIK LYA LUNDSAGER


PRODUCERET AF NORPOL

#Kolonisme #Danmark
#Frihed #Integration

32%

Afrobeat


18%

Interaktivt frihedsteater


23%

For Europa


27%

Free jazz

Anmeldelse

StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne

”Det var en stærk og stor oplevelse”

Danmarksbloggen

CITAT”Danmark var som en forlystelsespark med små røde murstenshuse, pølser, karrysild og makrelsalat. Og sne! [...] Da jeg kom til Danmark, talte jeg kun portugisisk. Engelsk lærte jeg ved at lytte til r’n’b-divaer som Tracy Chapman og Whitney Houston. Og selv om det jo næsten er selvmord at kaste sig ud ’I Will Always Love You’, så er det lidt en sang, der afspejler min historie. Den er tragisk, men rummer også en masse kærlighed”


Julia Geraldo Machindano, performer

MEDVIRKENDE

Julia Machindano

MEDVIRKENDE

Michela Østergaard-Nielsen

Tryk på knappen "køb billet" og du er godt på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse.


Køb billet

Kommende fore­stillinger