Den Første Sten

INTENST HÆVNTOGT

En gruppe danske soldater kastes ud i en grusom tragedie under en mission i Afghanistan. Det bliver begyndelsen på et intenst hævntogt i det ugæstfri afghanske landskab. Undervejs står soldaterne ansigt til ansigt med menneskets mørkeste sider og en virkelighed, hvor voldens sprog regerer.

Præcis 20 år efter indledningen på den danske indsats i Afghanistan opfører Teatret Møllen DEN FØRSTE STEN baseret på Carsten Jensens roman af samme navn. Et overvældende krigsdrama, der bliver vækket til live af et kvindeligt ensemble. Vi følger en gruppe danske soldater udsendt til Camp Bastion i Helmand-provinsen, hvor de under ledelse af en handlekraftig delingsfører skal bekæmpe Taleban. Det er en broget flok, der repræsenterer en blanding af trang til at opleve, tjene penge og komme væk hjemmefra.

EN MODERNE ODYSSÉ

DEN FØRSTE STEN er en moderne odyssé om venskaber, forræderi og katastrofer i et land langt fra Danmark. Det er historien om, hvad krig gør ved mennesker, der lever tæt sammen i konstant livsfare. En historie om krigens gru, det danske engagement og om individets fald, når det indre fundament smuldrer. I Johannesevangeliet siger Jesus, at den uden synd må kaste den første sten. Men ingen er rene i den her historie.

Køb billet

#Krig #Afghanistan
#Venskab #Vold
Spilleperiode
15. – 19. Mar. 2022

Scene Ny sal

Varighed 210 min. inkl. 2 pauser

TID KL. 19.30 LØR. KL. 16

PRIS 225 KR. STUDERENDE 135 KR.
UNDER 25 ÅR 65 KR. GEBYR 10 KR.

MEDVIRKENDE CONNIE TRONBJERG, SARA LINE MØLLER OLSEN, MAJA JUHLIN, IZA MORTAG FREUND, ANNE BLOMSGÅRD, DURITA DAHL ANDREASEN, EMMA SILJA SÅNGREN

TEKST BRIAN WIND-HANSEN BASERET PÅ CARSTEN JENSENS ROMAN

INSTRUKTION RASMUS ASK

SCENOGRAFI LAURA RASMUSSEN

LYSDESIGN SÚNI JOENSEN

LYDDESIGN JOHANNES SMED

PRODUCERET AF TEATRET MØLLEN

#Krig #Afghanistan
#Venskab #Vold

28%

Hævntogt

18%

Neglebidende krigsdrama

29%

Indre fordærv

35%

Dansk krigskapitel

CITAT"En deling danske soldater, en rejse dybt ind i det smukke og komplekse Afghanistan, gådefulde karakterer, uforudsigelige plot-twists og grusomhedens poesi. Jeg tør godt love, at det bliver en fortælling, du ikke lige glemmer foreløbigt.”

Brian Wind-Hansen, dramatiker

BAG OM

Danmark har siden 2001 bidraget til at styrke stabilitet og sikkerhed i Afghanistan. Fra 2015 har det fulde ansvar for landets sikkerhed og politiske, økonomiske og sociale udvikling ligget hos afghanerne. Danmark bistår sammen med det internationale samfund fortsat med betydelig støtte.

Kilde Udenrigsministeriet

MEDVIRKENDE

Anne Blomsgård

MEDVIRKENDE

Connie Tronbjerg


MEDVIRKENDE

Durita Dahl Andreassen

CITAT"Selv om jeg har et kritisk forhold til krigen og går meget hårdt ind i debatten, så følte jeg mig i romanen etisk forpligtet til at forsvare alle mine figurer. Jeg er nok mere rummelig, når jeg skriver romaner. Også når jeg skriver om mennesker, der har gjort frygtelige ting.”

Carsten Jensen, forfatter, Kilde Berlingske

MEDVIRKENDE

Maja Juhlin

MEDVIRKENDE

Iza Mortag Freund

MEDVIRKENDE

Emma Silja Sångren

MEDVIRKENDE

Sara Line Møller Olsen
Tryk her og du er på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse!

Køb billet

Kommende fore­stillinger