Generation 9/11

DYSTERT JUBILÆUM

11. september 2001. Du husker sikkert, hvor du var, og hvad du lavede. Nu markerer BETTY NANSEN TEATRET og MUNGO PARK 20-året for terrorangrebet på World Trade Center med en forestilling af dramatiker Nanna P. Tüchsen, som boede i New York, da angrebet fandt sted.

Danske Esther står i billedkunstlokalet på sin amerikanske skole. Hun er 11 år og flyttet til New York året forinden. Skolens alarm lyder. I kantinen bliver mellemskolebørnene bedt om at dele sig i to grupper: dem der har forældre, der arbejder i tvillingetårnene, og dem, der ikke har.

MONUMENTET DER FALDT

GENERATION 9/11 perspektiverer den skelsættende begivenhed, der ændrede verden, igangsatte krige og redefinerede vores forhold til ordet ”terror”. Men forestillingen handler også om at få sit første kys efter 11. september. At føle sig fremmed i det land, man bor i. Om forholdet til USA, og hvordan det har ændret sig de seneste 20 år. Og om arkitekten Minoru Yamasaki, der i 1973 får til opgave at bygge et monument midt i New York City, som skulle repræsentere menneskets tro på menneskeheden, men som ender med at få en dyster betydning.

Køb billet

#Historie #NineEleven
#Forandring #Fremtid
Spilleperiode
11. – 15. Jan. 2022

Scene Ny sal

TID KL. 19.30 LØR. KL. 16

PRIS 225 KR. STUDERENDE 135 KR.
UNDER 25 ÅR 65 KR. GEBYR 10 KR.

MEDVIRKENDE ELLAHA LACK, ZAKI NOBEL MEHABIL, SEBASTIAN AAGAARD-WILLIAMS

TEKST NANNA PLECHINGER TÜCHSEN

INSTRUKTION ANNA ANDREA MALZER

SCENOGRAFI IDA GRARUP

PRODUCERET AF BETTY NANSEN TEATRET OG MUNGO PARK

#Historie #NineEleven
#Forandring #Fremtid

23%

Dagen du husker

18%

Kollektivt chok

21%

Eksplosivt flashback

38%

Identitetshistorie

CITAT"GENERATION 9/11 er ikke min private historie, men det er en personlig fortælling for mig at fortælle, fordi jeg kan trække på egne følelser og erfaringer. Vi har alle to tårne i maven, i overført betydning, for 11. september har været med til at forme os som de mennesker, vi er i dag, og ikke mindst den politik, der bliver drevet i dag.”

Nanna P. Tüchsen, instruktør

MEDVIRKENDE

Sebastian Aagard Williams

MEDVIRKENDE

Ellaha Lack

MEDVIRKENDE

Zaki Nobel Mehabil

Tryk her og du er på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse!

Køb billet

CITAT"Jeg forelskede mig med det samme i Nanna P. Tüchsens tekst, fordi den så tydeligt strømmer fra en levet oplevelse. Når jeg instruerer teater om komplekse politiske tematikker, er den personlige, subjektive oplevelse altid nøglen ind til, at det bliver teater og ikke foredrag. At det bliver komplekst, og ikke partipolitisk. At det sætter noget kompliceret i gang i publikum, og ikke noget endegyldigt.”

Anna Malzer, instruktør

Kommende fore­stillinger