Valkyriens Kamp

HØJ CIGARFØRING

Cigarpulsende, masser af smykker og udklædt i historiske kostumer. Thit Jensen (1876-1957) var en af de første danske forfattere, der forstod at iscenesætte sig selv. Både nationalt og internationalt bliver hun kvindekampens superstjerne med sine foredrag og tanker om frivilligt moderskab og prævention i en tid, hvor man hverken havde sprog eller begreber for det. Hun bliver den mest læste forfatter i sin samtid, udgiver 45 bøger, stifter ”Foreningen for Frivilligt Moderskab” og ”Foreningen for Seksuel Oplysning”.

På de ydre linjer lykkes Thit Jensen stort set med alt, men privat og følelsesmæssigt kæmper hun sine helt egne kampe. Den stædige kamp for at bevise sit værd som kvinde, kampen for at overgå sin nobelprisvindende storebror, Johannes V. Jensen, og ikke mindst kampen for at tro på kærligheden efter, at manden er hende utro med hendes bedste veninde.

DEN INDRE ILD

Med VALKYRIENS KAMP inviterer Det Flydende Teater dig med ind i Thits stridbare verden. Her smelter et tumultarisk privatliv og en visionær kønspolitisk kamp sammen i et kompromisløst kunstnerisk virke. Fortællingen om Thit Jensen er fortællingen om en moderne kvindes frigørelse; frigørelse i samfundsmæssig, kunstnerisk og seksuel forstand. Nu tænder vi Thits cigar og vækker hendes indre ild.

Køb billet

#Ligestilling #Køn
#Seksualitet #Frigørelse
Spilleperiode
14. – 18. sept. 2021

Scene Store sal

Varighed ca. 75 min.

TID KL. 19.30 LØR. KL. 16

PRIS 225 KR. STUDERENDE 135 KR.
UNDER 25 ÅR 65 KR. GEBYR 10 KR.

MEDVIRKENDE ENE ØSTER BENDTSEN, MALIN RØMER BROLIN-TANI, SØREN BANG JENSEN, CHRISTINE WORRE KANN, MARIE LOUISE VON BÜLOW

TEKST JULIE PETRINE GLARGAARD

INSTRUKTION PELLE NORDHØJ KANN

SCENOGRAFI NIKOLAJ HEISELBERG TRAP

KOMPONIST MARIE LOUISE VON BÜLOW

KREATIV PRODUCENT CHRISTINE WORRE KANN

PRODUCERET AF DET FLYDENDE TEATER

#Ligestilling #Køn
#Seksualitet #Frigørelse

26%

Cigarrygende girl power

35%

Kampteater

18%

Metoo anno 1915

21%

Historisk portræt

CITAT”Forresten er hele mit Liv bygget paa, at jeg elskede min Mor saa højt, og at jeg saa hende lide saa meget – for det gjorde Kvinder dengang! Hun fik tolv Børn, og hun var Krøbling af Børnefødsler.”

Thit Jensen i et interview i Dagens Nyheder fra 1956

MEDVIRKENDE

Malin Rømer Brolin-Tani

MEDVIRKENDE

Søren Bang Jensen

BAG OM

Thit Jensen giftede sig med kunstmaleren Gustav Jéhan Fenger, men efter seks års ægteskab blev de to skilt i 1918. Fenger havde været Jensen utro med hendes bedste veninde. Skilsmissen og venskabstabet var en stor sorg for Jensen, hvilket smittede af på tematikkerne i hendes bøger.

MEDVIRKENDE

Ene Øster Bendtsen

MEDVIRKENDE

Christine Worre Kann

BAG OM

Valkyrier (de valkårende el. vælgere af de faldne) var i nordisk mytologi en gruppe af feminine magter, der blev associeret med krig og død og guden Odin.


CITAT”Thit Jensen forstod, som få i sin samtid, at iscenesætte sig selv, sit liv og sine værker på alle tænkelige platforme; Som forfatter, dramatiker, debattør, foredragsholder og stifter af diverse foreninger til kvindesagens fremme sætter hun hele sit liv – både det private og professionelle – ind på at skabe ligestillede vilkår mellem kønnene. Hendes tanker taler på mange måder ind i nutidens dugfriske lovgivning om frivilligt/samtykkebaseret sex.”

Pelle Kann, instruktør

MEDVIRKENDE

Marie Louise Von Bülow

Tryk her og du er på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse!

Køb billet

Kommende fore­stillinger