Argumenter
Imod Kvinder

MÆRK KØNSKAMPEN

”Tænk, at jeg kan gå hjem med latteren boblende i kroppen efter at være blevet bombarderet med argumenter imod kvinder” skrev Politikens anmelder, mens Berlingske kvitterede med fem stjerner og ordene: ”Kvinders kamp for at komme til fadet omsættes til fysiske fornemmelser, sprællevende og skide­skægge tableauer i en stil, der helt er forestillingens egen. Mærk kønskampen!”

ARGUMENTER IMOD KVINDER er inspireret af forfatter og professor Birgitte Possings bog fra 2018 af samme navn. Velvalgte og markante citater om hvordan kvinder er overflødige, frigide, uerfarne, sludre-pludrende eller forkerte er skelettet i Possings fremstilling, der undersøger de mange argumenter, som kvinder har mødt i deres kamp for ligestilling fra demokra­tiets barndom til i dag.

MED KROPPEN SOM VÅBEN

Instruktøren Thomas Hwan og ­skuespillerne Mathilde Lundberg og Joen ­Højerslev m.fl. undersøger ligestillingens faldgruber og fordomme med kroppen og scenekunsten som våben. ARGUMENTER IMOD KVINDER begynder ved fødslen og ender i fremtiden. Velkommen indenfor til skæg, vildvoksen og kaotisk legemliggørelse af kampen for ligestilling.

Køb billet

#ligestilling #køn
#patriarkatet#krop
Spilleperiode
24. - 28. jan. 2023

Scene NY SAL

Varighed Ca. 80 min.

TID KL. 19.30, LØR. KL. 16

PRIS 225 KR. STUDERENDE 135 KR.
UNDER 25 ÅR 65 KR. GEBYR 10 KR.

MEDVIRKENDE MATHILDE LUNDBERG, SØREN BANG JENSEN og JOHANNE DAL-LEWKOVITCH 

IDÉ JACOB SCHJØDT, PELLE KOPPEL, JAKOB ENGMANN

MANUSKRIPT THOMAS MARKMANN

INSTRUKTION THOMAS HWAN

LYSDESIGN IMAGOLUX V. JENS HANSEN

LYDDESIGN FREDERIK BRANDT PEDERSEN
KOSTUMER
 MONA WICKSTRØM

FOTO LEA HELENE ADELSTEN OLSEN

PRODUCERET AF TEATER V OG BAGGÅRDTEATRET

#ligestilling #køn
#patriarkatet#krop

41%
Kønsbombardement

27%

Herskerteknikker

8%

Enorm kødpølse

24%
Grotesk protestkomik

BAG OM

Forfatter og professor Birgitte Possing står bag bogen Argumenter mod kvinder, som udkom i 2018. Her undersøger Possing de mange argumenter og fordomme, som kvinder har mødt i deres kamp for ligestilling fra demokratiets barndom i 1848 til i dag.

MEDVIRKENDE

Søren Bang Jensen


CITAT”Det er en medfødt mekanik, der gør, at kvinder har mere lyst til at gå derhjemme med børnene, mens mændene arbejder.”

Tidl. MF., Joachim B. Olsen, 2016

MEDVIRKENDE

Mathilde Lundberg

MEDVIRKENDE

Johanne Dal-Lewkovitch

CITAT”Man fødes ikke som kvinde. Man bliver det.”

Simone de Beauvoir (1908-1986), forfatter, feminist og filosofTryk her og du er på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse!

Køb billet

Kommende fore­stillinger