Asta

FRA SLUM TIL SEXSYMBOL

Asta Nielsen er en larger than life-kvinde. Når hun står foran det rullende kamera, bevæger hun sin krop på en hidtil ukendt måde. Dæmonisk, forførende og erotisk. ASTA har visioner, er kompromisløs og ender som en af verdens største skuespillerinder. Samtidigt repræsenterer hun en ny slags kvinde i en tid, hvor seksualitet og frigørelse deler vandene.

Som taget ud af et eventyr stiger ASTA fra fattige kår i København til verdensberømmelsens glitrende tinder på filmlærredet som en af stumfilmens største stjerner. Den helt store anerkendelse får ASTA i Tyskland, hvor befolkningen både forguder og forgylder “Die Asta”. Hun inviteres til te hos Hitler og Goebbels, der vil gøre filmstjernen til deres talerør. Men ASTA afslår deres tilbud, hun vil ikke dikteres af nogen – slet ikke af mænd.

FJERDEBØLGE FEMINIST FRA FORTIDEN

ASTA er historien om en af dansk films største pionerer og stumfilmens første sexsymbol. Om en egenrådig kvinde, der er sit køn og sin seksualitet bevidst 100 år før fjerdebølgefeminismens indtog. ASTA forfører sit publikum, men tonefilmens fremmarch og rygter om hendes tyskerempati puster hende i nakken. Da hun efter krigen vender hjem, har Danmark vendt hende ryggen. ASTA er fortællingen om at have intet, have alt og miste det igen – men stadig være den største.

Køb billet

#berømmelse #køn
#frigørelse #modstand
Spilleperiode
16. - 20. aug. 2022

Scene NY SAL

TID KL. 19.30, LØR. KL. 16

PRIS 225 KR. STUDERENDE 135 KR.
UNDER 25 ÅR 65 KR. GEBYR 10 KR.

MEDVIRKENDE NANNA CECILIE BANG, ROLF HANSEN, JANUS ELSIG, KAREN DUELUND GUASTAVINO

MANUSKRIPT JULIE PETRINE GLARGAARD 

IDÉ DET FLYDENDE TEATER

INSTRUKTION PELLE NORDHØJ KANN

SCENOGRAFI LISBETH BURIAN

MUSIK KAREN DUELUND GUASTAVINO

KOREGRAFI JANNIK ELKÆR

FOTO PER MORTEN ABRAHAMSEN

PRODUCERET AF TEATERGRAD

#berømmelse #køn
#frigørelse #modstand

27%
Pionerånd

31%
Forførende takter

23%
Stumt kvindeoprør

19%

Tabloidrygter

CITAT"ASTA er danmarkshistoriens største filmskuespiller. Hendes enorme talent, kompromisløshed og stædige leg med køn, identitet og seksualitet gjorde hele verden til hendes filmiske legeplads. Men der er koldt på toppen og hendes fald kan fortælle os enormt meget om, hvorfor køns-og identitets-diskussionen stadig raser 100 år efter at Asta indtog verdensscenen."


Pelle Nordhøj Kann, instruktør

MEDVIRKENDE

Nanna Cecilie Bang

MEDVIRKENDE

Karen Duelund Guastavino

BAG OM

Asta Sophie Amalie Nielsen (1881-1972) var en dansk skuespillerinde og en af stumfilmens største stjerner og første sexsymboler. Asta blev født på Gammel Kongevej 9 i København som datter af arbejdsmanden Jens Christian Nielsen og vaskekonen Ida Frederikke Petersen. Hun indspillede omkring 75 film og de fleste af hendes roller var som tragiske kvindeskæbner, der ikke passede ind i eller ikke lod sig styre af hæmmende sociale normer.


MEDVIRKENDE

Rolf Hansen


MEDVIRKENDE

Janus Elsig


Tryk her og du er på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse!

Køb billet

Kommende fore­stillinger