Ta' Mig Som Jeg Er

FRA STRØMPEFABRIK TIL SPOTLYS

”Elskede ven”. Sådan afslutter Grethe Ingmann sangen og vender sig mod sin mand Jørgen, så hendes draperede kjoleryg ­bliver synlig for publikum. Lyden af klapsalver og jubeltilråb fylder salen. Det Europæ­iske Melodi­grandprix 1963 er slut, og Grethe og Jørgen har vundet. Ikke bare danskernes ­hjerter, men nu også hele Europas.

Grethe havde en sangstemme uden sammenligning. Det fandt hun ud af, da hun som helt ung fik en musikalsk vækkelse og skiftede strømpefabrikken på Amager ud med drømmen om et liv i showbizz. Efter sin debut som 17-årig spredte rygtet om den talentfulde sangerinde sig som en steppebrand. Grethe fik publikum helt ud på kanten af stolene og blev ét med 50’ernes danserestauranter. Men musikken slukkede alt for tidligt…

ET USLEBENT PORTRÆT

TA’ MIG SOM JEG ER er et kærligt og uslebent portræt af Grethe Ingmann. En sangerinde hvis hjerte bankede for jazzmusikken og som Bent Fabricius Bjerre kaldte for den ­danske ­Ella Fitzgerald. En kvinde der kom fra intet og erobrede alt, men som døde tidligt med ingen­ting. Det er en historie om storhed og fald – men mest af alt om musikken. Oplev Grethe Ingmann, når Trine Pallesen og Mathias Groves seksmandsorkester vækker hende til live.

Køb billet

#showbizz #livsrejse
#kærlighed #spotlys
Spilleperiode
8. - 12. nov. 2022

Scene STORE SAL

Varighed Ca. 120 min. inkl. pause

TID KL. 19.30, LØR. KL. 16

PRIS 225 KR. STUDERENDE 135 KR.
UNDER 25 ÅR 65 KR. GEBYR 10 KR

MEDVIRKENDE TRINE PALLESEN
MANUSKRIPT ANNA PANDURO
INSTRUKTION SOFIE PALLESEN
MUSIK MATHIAS GROVES ORKESTER

SCENOGRAFI OG KOSTUMER LINE BECH

LYSDESIGN THØRBJØRN BACH LARSEN

FOTO EMILIA THERESE
PRODUCERET AF SJÆLLANDS TEATER & JANGMARKS AGENTUR I SAMARBEJDE MED TRINE PALLESEN

#showbizz #livsrejse
#kærlighed #spotlys

28%

Kvindelig crooner

34%

Jazzfest med et poptwist

20%

Bag facaden

18%

Danserestaurant

Anmeldelser

StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne

"Kærligt, varmt og vanvittigt godt musikalsk portræt."

Morten Buckhøj

StjerneStjerneStjerneStjerne

"Gennemmusikalsk portræt af et dansk ikon."

I SCENE

MEDVIRKENDE

Trine Pallesen


CITAT"Lige meget hvor verden bevæger sig hen, er det stadig det enkeltes menneskes historie, som vi kan lytte til, lære af, undres over, eller som kan kaste lys på sider af vores eget liv. Grethes historie ramte mig, og jeg glæder mig til at fortælle den til dem, der vil høre den, og til at spille hendes sange sammen med et vanvittigt fedt orkester. ”

Trine Pallesen, Skuespiller


Tryk her og du er på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse!

Køb billet

BAG OM

Grethe Ingmann (født Clemmensen, 1938-1990) blev født på Amager ud af en søskendeflok på fire piger. Det lå aldrig i kortene, at Grethe skulle være sangerinde, men hendes talent var ikke til at tage fejl af. I 1956 blev hun gift med Jørgen Ingmann, og sammen sang de sig ind i danskernes hjerter. I Grethes lange karriere sang hun både jazz og pop, men det var popnummeret Dansevise, der for alvor satte hende på verdenskortet.

Kommende fore­stillinger