Damen Med De
Blå Tænder

SANDHEDERNE FALDER

Damen med de blå tænder debuterede i en sketch i 2001. Scenen var en middag med gamle veninder. Hendes åbningsreplik var: ”Nå, nu er taxaerne bestilt. Skal vi så ikke skåle for, at vi er kommet igennem endnu en aften, hvor der ikke er blevet snakket om en skid, der betyder noget?” Og så faldt sandhederne. Om Vivi, der ikke kunne få børn. Om Ruth, der sad og smilede, selvom kollegaerne mobbede hende henne på børnebiblioteket.

Nu fylder DAMEN MED DE BLÅ TÆNDER rundt, og det skal fejres med en udsøgt vinmenu i den gamle herskabslejlighed i Kongens København. Men intet forløber som planlagt under den stort anlagte middag, hvor afbuddene tikker ind, og kun selvransagelsen banker på døren. Ved sin side har damen sin tjenende åndsfælle, der ud over at agere mundskænk og middagspianist netop har oprettet sin profil på Elitedaters.

RØDVINSTSUNAMI

Mette Horn, Torben Steno, Christiane Bjørg Nielsen og Sophie Marie Jeppesen kæmper sig igennem middagen i forsøget på at forstå, hvad der gik galt. For kan man genopstå i en alder af 70 år, og hvem har egentlig lyst til at se en uden tøj på? I en tsunami af rødvin reflekterer DAMEN MED DE BLÅ TÆNDER over livets store spørgsmål, blandt andet hvorfor det skal være så svært at få presset en brugt kartonvin i en flaskecontainer. Intet er for stort eller for småt til at komme på bordet. Du er hermed inviteret til rund fødselsdag i oktober.

Køb billet

#ærlighed #alderdom
#afløb #selvransagelse
Spilleperiode
3. - 7. okt. 2023

Scene Store sal

Varighed Ca. 75 min.

TID KL. 19.30 LØR. KL. 16

PRIS 240 KR. STUDERENDE 125 KR.
UNDER 25 ÅR 75 KR. GEBYR 10 KR.

MEDVIRKENDE METTE HORN, TORBEN STENO, CHRISTIANE BJØRG NIELSEN, SOPHIE MARIE JEPPESEN

MANUSKRIPT LOTTE SVENDSEN

INSTRUKTION CHRISTOFFER BERDAL

DRAMATURG NINETTE MULVAD

SCENOGRAFI MARIANNE NILSSON

PRODUCERET AF FOLKETEATRET

#ærlighed #alderdom
#afløb #selvransagelse

32%

Svesken på disken

28%

Rødvinsbrandert

21%

Sandhedsserum

19%

Intens fødselsdag

CITAT"Det har aldrig været alkoholen, der var det interessante. Det har været hendes evne til at aflæse alle de sociale regler. Det er jo frygtelig pinagtigt, når man begynder at sige dem højt.”

Mette Horn, skuespiller (Dagbladet Information, 2009)


MEDVIRKENDE

Mette Horn

Tryk her og du er på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse!

Køb billet

MEDVIRKENDE

Christiane Bjørg Nielsen

Program

Folketeatret har samlet et program for forestillingen, som du kan læse her.


SE PROGRAM

MEDVIRKENDE

Sophie Marie Jeppesen

BAG OM

Mette Horn brød igennem som Damen med de blå tænder i DR2-satireserien ”Emmas Dilemma”. Karakteren skulle være bygget delvist på en faster fra Hørsholm, som afsluttede de fleste sætninger med lyden ”…iing.” Horn optrådte som karakteren første gang i 2001.

MEDVIRKENDE

Torben StenoKommende fore­stillinger