Usynlig

JEG ER USYNLIG

Maja lever i en verden af konstant frygt for, hvad der sker om et øjeblik. Fuld af skyld og skam over sin forælder der er 'syg i hovedet', forsøger hun med al magt at skjule det for omverdenen. En omverden, der kigger den anden vej og spiller med på 'alt er okay'. ”Godt, din mor har dig”, siger hendes fortravlede lærer. Og da Maja står med sin meget syge mor, bliver de afvist i døren til psykiatrien med ordene: ”Desværre, du må tage din mor med hjem igen, vi har overbelægning.”

USYNLIG handler om at være ung pårørende til en psykisk syg forælder. Om følelsen af at have en døgnåben alarmcentral placeret direkte i hjertet, maven og knoglerne. Selv Majas bedste ven ved ikke, hvor svært det faktisk er.

ISOLERENDE OPLEVELSE

Hvid støj har siden deres debutforestilling ”CUT//” i 2009 skabt relevant scenekunst for børn, unge og babyer i hjertet af Aarhus. Med USYNLIG italesætter kompagniet med nænsomhed og omsorg den ensomme og isolerende oplevelse, det er at være pårørende til en usynligt syg forælder. Sådan at flere begynder at forstå, og flere bliver bedre forstået. Forestillingen er egnet fra 13 år.

Køb billet

#ensomhed #ungdom
#sygdom #skam
Spilleperiode
22. - 24. feb. 2024

Scene ny sal

Varighed 75 min.

TID KL. 19.30 LØR. KL. 16

PRIS 140 KR. STUDERENDE 125 KR.
UNDER 25 ÅR 75 KR. GEBYR 10 KR.

MEDVIRKENDE RIKKE LYLLOFF, METTE KJELDGAARD JENSEN
TEKST CHARLOTTE LADEFOGED
INSTRUKTION CHARLOTTE LADEFOGED
VISUELT DESIGN MORTEN LADEFOGED
KOMPONIST / LYDDESIGN TBA
PRODUCERET AF HVID STØJ SCENEPRODUKTION

#ensomhed #ungdom
#sygdom #skam

21%

Usynlig sygdom

27%

Bryd tabuet

23%

Hold ud

29%

Skjulte tårer

BAG OM

USYNLIG er en del af Hvid Støjs undersøgelses- og udviklingsprojekter med fokus på mental sundhed blandt børn og unge, der bl.a. har resulteret i forestillingerne ”Spil Død” om angst blandt børn og unge og ”Cut” om cutting særligt blandt unge piger.


Tryk her og du er på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse!

Køb billet

BAG OM

  • Ca. 333.000 børn i Danmark mellem 0-17 år har mindst én psykisk syg forælder. Kilde: Bedre Psykiatri
  • Ca. hver tredje voksen vil på et eller andet tidspunkt i livet opleve psykiske problemer eller symptomer på en psykiatrisk diagnose. Kilde: Psykiatrifonden

Kommende fore­stillinger