Drømmen

DET PERFEKTE PAR

På vej mod Sydfrankrig sidder Helle Virkner og Jens Otto Krag så langt fra hinanden, som det er muligt i et fly i 1959. Selvom de begge er vant til at sole sig i opmærksomhed, forsøger de at være så anonyme som muligt. Det unge par må dog snart indse, at deres kærlighed ikke er til at skjule, så for at komme pressen i forkøbet, inviterer de hele Europas paparazzi-korps med til deres spontane bryllup på selvsamme ferie i Sydfrankrig.

I DRØMMEN flettes historien om et samfund i forandring sammen med et ægteskab, der på overfladen ligner drømmen om far, mor og børn i rækkehus. Men bag den idylliske facade lurer både personlige dæmoner og politiske udfordringer.

VELFÆRDSSTATENS FØDSEL

DRØMMEN er et portræt af Danmark fra de vilde 60’ere og frem til EF-afstemningen i 1972 med afsæt i Helle Virkner og Jens Otto Krags ægteskab. Det er en musikalsk forestilling om kærlighed, magt og vores fælles fortid, der stiller spørgsmål til, hvordan nutidens samfundskontrakter og velfærdsidealer ser ud. Det er historien om, hvordan det danske velfærdssamfund udviklede sig fra et forarmet landbrugsland til et moderne industrisamfund med nye frihedsværdier. Det er drømmen om en samfundskontrakt, vi stadig er bundet af i dag.

Bemærk: unummererede pladser

Køb billet

#historie #politik
#kærlighed #drømme
Spilleperiode
27. - 31. AUG. 2024

Scene Store Sal

Varighed 75 min.

TID KL. 19.30, LØR. KL. 16

PRIS 240 KR. STUDERENDE 125 KR.
UNDER 25 ÅR 75 KR. GEBYR 15 KR.


MEDVIRKENDE LISE LAUENBLAD, ROLF HANSEN, MALOU TAKIBO, MARTINE MADSEN

IDÉ TEATERGRAD

INSTRUKTION STINE SCHRØDER JENSEN

DRAMATIKER THOMAS MARKMANN

KOSTUMEDESIGNER OLIVIA HETMAN

SCENOGRAFI NIKOLAJ HEISELBERG TRAP

LYSDESIGN FLORA PELLE BRANDT

VIDEODESIGN FLORA PELLE BRANDT

KOMPONIST MARTINE MADSEN
FOTO
PER MORTEN ABRAHAMSEN
PRODUCERET AF TEATERGRAD + DET FLYDENDE TEATER

#historie #politik
#kærlighed #drømme

23%

Samfundskontrakt

29%

Forandringer i luften

18%

Kendis-knas

30%

Velfærdsdramatik

MEDVIRKENDE

Rolf Hansen


BAG OM

Jens Otto Krag var en af det 20. århundredes betydeligste danske politikere. Han var statsminister i årene 1962-68 og 1971-72 og havde en væsentlig indflydelse på Socialdemokratiets efterkrigsprogram "Fremtidens Danmark".
Krag bidrog væsentligt til udviklingen af velfærdsstaten i begyndelsen af 1960'erne, og i 1972 førte han Danmark ind i EF.

MEDVIRKENDE

Lise Lauenblad

MEDVIRKENDE

Malou Takibo


MEDVIRKENDE

Martine Madsen

BAG OM

Den socialdemokratiske politiker Jens Otto Krag og skuespiller Helle Virkner sagde ja til hinanden ved et spontant bryllup i Frankrig, efter pressen havde opdaget dem holde ferie sammen. Det blev startskuddet til ’århundredets største danske kærlighedshistorie’, og i offentlighedens øjne var de billedet på det perfekte ægteskab.


Tryk her og du er på vej til en underholdende og brølende relevant oplevelse!

Køb billet


Kommende fore­stillinger