Dancing With Ghosts

TO INTERNATIONALE DANSEFORESTILLINGER BRINGES SAMMEN

I dette internationale, kulturelle mix af Japan, Danmark, Israel, USA og Frankrig bringer to moderne Butoh-dansere, Yael Gaathon og Vangeline, to solo-stykker sammen under titlen DANCING WITH GHOSTS. By The Fading Light (verdenspremiere juni 2016 i Aarhus) er et Butoh-teaterstykke om alder og aldring. Yael Gaathon (DK/ISR) udfolder i dette stykke en kvindes indre historie om fortid og nutid, rejsende gennem minder, frygt og accept. I Butoh Beethoven fremmaner Vangeline (USA/FR) to passionerede kæmpers spøgelser – Butoh-fader Tatsumi Hijikata og komponist Ludwig van Beethoven – og kreerer en hypnotisk, elektrificerende og prisvindende solo-forestilling.


KULDEGYSENDE OG HJERTEVARM

Blue Cliff er en scenekunstnerisk kompagni, der arbejder i området mellem Butoh og teater. Butoh er en japansk danseform skabt af Tatsumi Hijikata og Kazuo Ohno, der har udtalt, at man skal danse med én hånd i himlen og én i helvede; det er på grænsen mellem disse to ekstremer, at livet eksisterer. Butoh er en kropslig danseform, der skaber en dybere forbindelse til rummet, sindet og kroppen.


DANCING WITH GHOST handler om at se sine dæmoner i øjnene og slutte fred med sin fortid. Det er en kuldegysende og hjertevarm forestilling med to unikke soloer kreeret og opført af to moderne Butoh-dansere.


Fra kl. 16 vil der være filmvisning på Lille Scene, hvor der vises en kortfilm om kunsterne og Butoh. Filmen varer 30 min.


Køb billet

Spilleperiode
1. - 3. jun 2016

Scene Gammel sal

Varighed 90 min.

MEDVIRKENDE YAEL GAATHON OG VANGELINE

Video

Se videoer og læs mere om danseforestillingen her