Det Hviderussiske Forår

DET HVIDERUSSISKE FORÅR handler om den aktuelle situation i Hviderusland, hvor myndighederne i marts 2017 slog brutalt ned på en række fredelige demonstrationer i Hviderusland. Demonstrationerne var et fredeligt oprør overfor korruption i den russiske elite i forbindelse med en ny lov, der via beskatninger straffer fattige og arbejdsløse hårdt. Demonstrationerne er blevet kendt som "Slavisk Forår" eller ”Det Hviderussiske Forår”. Det internationale samfund så passivt til, alt imens diktaturstaten indsatte kampvogne mod lovlige demonstranter og forsøgte at skræmme folk ved at foretage ulovlige tilbageholdelser.


EN SCENEKUNSTNERISK UDVIKLINGSWORKSHOP

80 lande har siden januar 2017 kunnet besøge Hviderusland i fem dage uden visum, og doku-dramaet DET HVIDERUSSISKE FORÅR er et udtryk for den stigende interesse over for den europæiske diktaturstat, hvor der stadig gøres brug af dødsstraf, men hvor der også siden 2014 har været tegn på store samfundsmæssige forandringer. På workshoppen dykker vi ned i følgende spørgsmål: Hvori består det Hviderussiske forår, hvad går det ud på? Hvilke håb om forandring nærer befolkningen? Hvilke strategier gør oppositionen brug af? Hvilke strategier gør diktator Lukaschenko brug af?


Workshoppen omfatter et samarbejde med en iscenesætter fra Hviderusland, en tolk og fire skuespillere. Iscenesætter Aleksander Marchenko fra Minsk, Hviderusland har også indsamlet et materiale, der omhandler hviderussernes egne forestillinger om, hvordan omverden tænker om "åbenhed" i Hviderusland.


Køb billet

Scene Lille Scene

Varighed 90 min.

TID 19.00 - 21.30

PRIS 50 KR.


MEDVIRKENDE ANNA-SOFIE FREDSLUND, ASTA AUGUST,

MATIAS HEDEGÅRD ANDERSEN OG HANS-HENRIK CLEMENSEN.

INITIATIVTAGER, RESEARCHER OG DRAMATIKER GRITT ULDALL-JESSEN

ISCENESÆTTER OG RESEARCHER ALEKSANDER MARSCHENKO

TOLK DARYA KUZMINA

VIDEODOKUMENTATION JENS MØNSTED

STØTTET AF STATENS KUNSTFOND

PRODUCERET AF TEATRET SVALEGANGEN OG ÅBNE SCENE/GODSBANEN